Στην ανάρτηση, το βίντεο των τελικών δηλώσεων Χρίστου Χρίστου, η αντίδραση Λουκαΐδη του ΑΚΕΛ για την τοποθέτηση Χρίστου (σιγά που δεν θα αντιδρούσε ο κ. Λουκαΐδης) και η απάντηση του Προέδρου της Παράταξης μας:  

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:

«Η τροποποίηση των κανονισμών αποτελεί μια αναγκαιότητα την οποία έχουμε υποχρέωση να ψηφίσουμε ομόφωνα όλα τα κόμματα, καθώς η χρήση μικρότερων πινακίδων συμβάλει και στην οδική ασφάλεια του μοτοσικλετιστή», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, ενώπιον της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου. Και πρόσθεσε (κείμενο τοποθέτησης) :

«Λαμβάνοντας υπόψη την σοκαριστική αποκάλυψη του βοηθού υπεύθυνου του Τμήματος Τροχαίας, κ. Χάρη Ευριπίδου, ότι πέραν του 50% των νεκρών στους δρόμους για το πρώτο εξάμηνο του 2019, ήταν μοτοσικλετιστές,

Σε συνδυασμό με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών, η οποία εμφανίζει την Κύπρο να κατέχει την θλιβερή πρωτιά στους θανάτους στα τροχαία με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό στους μοτοσικλετιστές, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Ως εκ τούτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί η Πρόταση Νόμου του ΕΛΑΜ, που έχουμε καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 20 Νοεμβρίου του 2018, για να μειωθεί στο 5% η φορολογία του ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσυκλέτας που περιλαμβάνει κράνος, μπουφάν, αερόσακους, γάντια και μπότες μηχανής.

Προχωρώντας σε αυτή την φορολογική ρύθμιση θα ωθήσουμε τους μοτοσικλετιστές να αποφεύγουν τις φθηνές επιλογές, που στο τέλος την ημέρας δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια».