Επιμένουν στα κατεχόμενα ότι ο μυστικός δείπνος μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Μουσταφά Ακιντζί έγινε στο παράνομο προεδρικό των κατεχομένων.

Σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Μilliyet την Κυριακή (26/3) με τίτλο «Πώς πηγαίνεις σε ένα παράνομο προεδρικό;» («Nasıl ‘yasadışı başkanlık sarayı’na gidersin?»), ο αρθρογράφος Sefa Karahasan ασκεί κριτική στα Ε/κ κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, τα οποία αντέδρασαν με το εν λόγω δείπνο, αλλά και τον χώρο όπου διαδραματίστηκε.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της Μilliyet ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «…ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Barış Burcu, σε δηλώσεις του είπε πως “ο πρόεδρος μας συναντήθηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ σε γεύμα στο προεδρικό” (Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da bir açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız, DİSİ Başkanı ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir yemekte görüştü” yönünde açıklama yaptı)».

Κάτι το οποίο ο Αβέρωφ Νεοφύτου αρνήθηκε κατηγορηματικά ακόμη και τη Δευτέρα (27/3).

Ο κ. Νεοφύτου μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», ερωτήθηκε από τον συνάδελφο Ντίνο Φοινικαρίδη για το εν λόγω θέμα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε ως εξής: «Το διαψεύδω κατηγορηματικά! Το δείπνο έγινε στα κατεχόμενα και όχι στο Προεδρικό».

Ωστόσο ο  κ. Νεοφύτου δεν έχει προσδιορίσει ποτέ τον χώρο, όπου έγινε το περιβόητο δείπνο.

Μάλιστα, ο ίδιος μετά την κατηγορηματική διάψευση ότι δεν συνέφαγε στο παράνομο προεδρικό εξαπέλυσε επίθεση στην διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και στα κόμματα του ενδιάμεσου.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος είπε σε έντονο ύφος ότι «τα μαθήματα πατριωτισμού έχουν και τα όρια τους», υπενθυμίζοντας στους ακροατές ποιοι άνοιξαν τα οδοφράγματα για κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα αυτοκίνητα με «ψευδοπινακίδες» στις ελεύθερες περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι το όλο το ζήτημα με το δείπνο στο παράνομο προεδρικό των κατεχομένων έφερε στην δημοσιότητα η Κυπριακή εφημερίδα «Το ποντίκι».

Το δημοσίευμα της Μilliyet:

ΠΗΓΗ