Συνέντευξη παραχώρησε ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στην τοπική εφημερίδα «Αδέσμευτος Πάφου», όπου τόνισε πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει ως πρώτιστο στόχο στην τοπική αυτοδιοίκηση να κτυπηθεί στην ρίζα η σήψη και η διαφθορά.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο κόσμος της Πάφου έδειξε καθαρά ότι θέλει αλλαγή. Και εσείς καλείστε να ανταποκριθείτε πλέον σε αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών. Πως θα το πετύχετε;

Οι δικαιολογημένες απαιτήσεις κατά την άποψη μου από μέρους των πολιτών, έχουν να κάνουν με το εγκληματικό και βεβαρημένο ποινικό μητρώο που αυτή η πόλη δυστυχώς βίωσε σε μεγάλο βαθμό από ένα σύνολο απατεώνων από διάφορους πολιτικούς χώρους. Το μεγάλο στοίχημα για να ανακτηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη από τους πολίτες είναι να κτυπηθεί στην ρίζα η σήψη και διαφθορά και να γίνει στροφή προς τη διαφάνεια και αξιοκρατία, απαλλαγμένοι από μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα. Αυτός πρέπει να γίνει ομαδικός και προσωπικός στόχος από όλους τους εκλελεγμένους και από τη δική μου την πλευρά να είναι άπαντες βέβαιοι ότι θα δώσω μάχη χωρίς φόβο και αμφιβολία για να φέρω εις πέρας αυτό τον στόχο.

Ποιοι οι στόχοι και οι προτεραιότητες σας;

Σαν νέος άνθρωπος που ζω και εργάζομαι σε αυτή την πόλη θέλω να τη δω να ευημερεί και να αναπτύσσεται, θέλω την πόλη μου να είναι σύγχρονη με το στοιχείο της εξέλιξης να είναι ορατό και αισθητό, θέλω την πόλη μου να είναι προσβάσιμη σε όλους με τις ανάλογες υποδομές και να εμπνέει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες αλλά και επισκέπτες συνδυάζοντας αρμονικά την ιστορία και την παράδοση της, μία πόλη καθαρή και με έντονο το στοιχείο του πρασίνου.

Πού εντοπίζετε τα κυριότερα προβλήματα και με ποιο τρόπο θεωρείτε ότι πρέπει να επιλυθούν;

Προβλήματα δυστυχώς πάντα θα αντιμετωπίζουμε μικρά ή μεγάλα, αλλά το πλέον σημαντικό είναι να βρεθούν και θεσπιστούν οι ανάλογοι μηχανισμοί που ακριβώς θα βοηθήσουν στην άμεση αποκατάσταση και επίλυση τους. Έχουν ξεκινήσει μία σειρά από έργα που αλλάζουν προς το καλύτερο την συνολική εικόνα της πόλης μας, σε κάποιες περιπτώσεις κάτοικοι και επιχειρήσεις ταλαιπωρήθηκαν, αλλά θεωρώ πως θα ξεπεραστούν σύντομα.

Το πλέον σημαντικό είναι αυτή η αναγέννηση της πόλης να συνεχιστεί με επιπρόσθετα έργα και να μην επαναπαυτούμε με τα υφιστάμενα και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος από όλους εντός του Δήμου και μονιασμένοι να φέρου- με την ποιότητα στην πόλη μας και να βελτιώσουμε την αισθητική αλλά και τις υπηρεσίες θα πρόσθετα, προς όφελος όλων μας.

Σας ικανοποιεί η πορεία των έργων και ποιοι σχεδιασμοί γίνονται για την επιχειρηματική ανάπτυξη του κέντρου;

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης των έργων, εντοπίζονται κάποιες μικρές καθυστερήσεις και κακοτεχνίες θα έλεγα αλλά είμαι σίγουρος ότι από κοινού θα ξεπεραστούν και θα ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής όπως έχουν σχεδιαστεί. Λευκή επιταγή όμως δεν θα δοθεί σε κανένα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί μέχρι τη διεκπεραίωση.

Και επίσημα πλέον πολιτιστική πρωτεύουσα η Πάφος. Ποιες δράσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν ώστε η Πάφος να διατηρήσει τα φώτα πάνω της και μετά το 2017;

Με την ευκαιρία αυτή του θεσμού ανάληψης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης πιστεύω πώς εάν προβάλουμε σωστά το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού, που έδωσε φως σε ολόκληρο τον κόσμο, προβάλουμε την ιστορία αυτής της πόλης και χώρας κατ’ επέκταση και την παράδοση, κουλτούρα αλλά και την άφθονη φιλοξενία που υπάρχει, η Πάφος σαν κατεξοχήν τουριστικός προορισμός θα έχει τεράστια μελλοντικά οφέλη αφού θα την επισκεφτούν από όλες σχεδόν τις γωνιές της Ευρώπης και μπορούμε έτσι να κτίσουμε πάνω σε αυτή την προοπτική.

Ποια η θέση σας για τα αθλητικά δρώμενα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάφου;

Στον αθλητισμό υπάρχουν βήματα και άλματα που ακόμα χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε σε επιθυμητά επίπεδα. Είμαστε πίσω θεωρώ σε ανάλογες υποδομές και θα χρειαστεί μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να το αλλάξουμε αυτό. Υπάρχουν τα φόντα από την άλλη πλευρά σε έμψυχο υλικό, υπάρχουν τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και πετόσφαιρα αλλά και σε άλλα αθλήματα που αφήνουν ορατή την προοπτική ανάκαμψης. Το πλέον αγκάθι σε αυτή την προσπάθεια ήταν το οικονομικό κομμάτι. Εκεί πονάει ο αθλητισμός και εκεί πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και ευθύνες σε αυτό έχει και ο ιδιωτικός παράγοντας που δεν αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια.

Το κοινό ταλαιπωρείται από γραφειοκρατικές διαδικασίες κυρίως στην έκδοση πολεοδομικών αδειών κάτι που προβληματίζει και ξένους επενδυτές αλλά αντιμετωπίζει και μικρά καθημερινά προβλήματα όπως με το οδικό δίκτυο, τα πεζοδρόμια, τους χώρους στάθμευσης, τα πάρκα, την καθαριότητα. Με ποιο τρόπο θα επιλυθούν;

Η γραφειοκρατία είναι κάτι που απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο και θα απασχολήσει και στο μέλλον. Υπάρχει μία διάθεση από το νέο συμβούλιο για πάταξη αυτού του φαινομένου και είμαι σίγουρος ότι στο προσεχές μέλλον θα γίνουν τα κατάλληλα διαβήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για τα υπόλοιπα τοπογραφικά όπως βλέπετε γίνονται κάποιες νέες προσθήκες τόσο σε χώρους στάθμευσης αλλά και πεζοδρόμια και θα απαλύνουν σίγουρα το πρόβλημα αυτό στην πόλη μας σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό. Στο θέμα της καθαριότητας έγιναν από ότι γνωρίζω μεγάλες προσπάθειες και αυτό είναι ορατό σε όλους θεωρώ αλλά θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια για την επιπλέον βελτίωση της εικόνας της πόλης.