Οι συγχαρητήριες δηλώσεις της Διευθύντριας της Europol, Κάθριν Ντε Μπολ, αποτελούν ψιλά γράμματα, πόσο μάλλον την στιγμή που τα προβλήματα από το μεταναστευτικό όχι μόνο παραμένουν, αλλά αυξάνονται με απειλητικά ραγδαίους ρυθμούς και η Κύπρος παραμένει αβοήθητη.

Να αναφέρουμε μόνο ότι ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει αυξημένες και δυσανάλογες με τον πληθυσμό της, ανεξέλεγκτες ροές, αφού μόνο κατά το 2019, οι ροές έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ, με αποτέλεσμα να υποβληθούν πέραν των 12 χιλιάδων νέων αιτήσεων ασύλου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρακολουθώντας με ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται στην Μυτιλήνη από λαθρομετανάστες που σπάνε και καίνε ότι βρεθεί στο πέρασμα τους, γκετοποιώντας ολόκληρες περιοχές, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προτού ο κυπριακός ελληνισμός βρεθεί ενώπιον των ίδιων ή χειροτέρων καταστάσεων.

Η Κύπρος και ο λαός της έχουν κουραστεί από ευχολόγια και κούφιες διακηρύξεις. Έφτασε η ώρα να περάσει η Κυβέρνηση από τα λόγια στις πράξεις και να εφαρμόσει αυστηρή αποτρεπτική μεταναστευτική πολιτική, όπως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τόνιζε εδώ και πολλά χρόνια.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)