Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10/10 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η καθορισμένη Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης, όπου τα στελέχη της Φοιτητικής Παράταξης του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρέθεσαν τις θέσεις του Κινήματος για το Κυπριακό, αλλά και τα Φοιτητικά.

Από τους συναγωνιστές υπογραμμίστηκε η παντελώς εσφαλμένη πολιτική που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που έχοντας έλλειψη εθνικής στρατηγικής, παραμένουν προσκολλημένοι στη ρατσιστική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ΑΚΕΛ, το οποίο έχει εκλέξει Τουρκοκύπριο Ευρωβουλευτή, ο οποίος ενεργεί πλέον ξεκάθαρα ως εγκάθετος του Ερντογάν. Τέλος, οι συναγωνιστές τόνισαν ότι η περήφανη Ελληνική Νεολαία του ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Παράλληλα, οι συναγωνιστές παρέθεσαν τις θέσεις του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα των φοιτητών, για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι παρά τον πόλεμο και την λάσπη που έχει δεχτεί το κίνημά μας, δεν μας έχουν λυγίσει, αλλά μας έχουν κάνει πιο δυνατούς. Τέλος, στην αναφορά για τον επίκουρο καθηγητή ψυχολογίας του ΑΚΕΛ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα κόβει όλους τους ΕΛΑΜίτες από το μάθημά του ανεξάρτητα από την ακαδημαϊκή τους επίδοση, το προεδρείο έκλεισε το μικρόφωνο στον συναγωνιστή, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι «Είμαστε το αύριο και αυτοί το χθες»