Τα ναρκωτικά δυστυχώς έχουν εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα των νέων της Κύπρου και αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πληγές της σημερινής κοινωνίας. Τα κρούσματα χρήσης ναρκωτικών ολοένα και αυξάνονται, ενώ οι παράνομες ουσίες έχουν εισχωρήσει για τα καλά και στα σχολεία. Ένα τραγικό συμβάν που πιστοποιεί το μέγεθος του προβλήματος συνέβη σε σχολείο της Πάφου όταν 15χρονος μαθητής με καταγωγή από την Βρετανία, λιποθύμησε εντός της τάξεως καθώς έκανε μάθημα λόγω χρήσης ναρκωτικών. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις και αργότερα το ομολόγησε ο ίδιος, νωρίτερα είχε καπνίσει τσιγάρο κάνναβης, το οποίο του έδωσε βρετανός συμμαθητής του, ηλικίας 17 χρονών.  

Η μάστιγα των ναρκωτικών έχει εξαπλωθεί στην νεολαία του νησιού καθώς τα περιστατικά χρήσης και εμπορίου ναρκωτικών είναι αμέτρητα, με τους εμπλεκόμενους να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα νέων. Τρανό παράδειγμα η σύλληψη ενός νεαρού για υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, ο οποίος είναι γιος υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας.

Οι νέοι, που πλέον δεν έχουν υψηλά εθνικά ιδανικά, όπως είχαν οι πρόγονοί μας, καταφεύγουν στα ναρκωτικά τα οποία δήθεν τους χαλαρώνουν, όμως η αλήθεια είναι πως τους αποβλακώνουν, σκοτώνοντας τα εγκεφαλικά τους κύτταρα. Η τραγική αυτή κατάσταση εν ολίγοις έχει φέρει την αδράνεια και την απάθεια των νέων για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα της Κύπρου.

Απέναντι σε αυτή την παρακμή, την αδιαφορία και την κατάντια της θολοκουλτουριάρικης νεολαίας η οποία πλήττεται από την μάστιγα των ναρκωτικών βρίσκεται η μαχητική Νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που με υπερηφάνεια στέκεται πάντα πρωτοπόρα στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό. Στο Μέτωπο Νεολαίας είμαστε καθαροί από κάθε μορφή ουσίας και έχοντας ως φάρο και οδηγό τους αγώνες των προγόνων μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση και την τελική νίκη.

Το μήνυμα που επιβάλλεται να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση είναι πως τα ναρκωτικά αποτελούν την ταφόπλακα της νεολαίας, γι’ αυτό πρέπει να παταχθεί άμεσα και από την ρίζα αυτό το φαινόμενο. Οι έμποροι ναρκωτικών, που θησαυρίζουν εις βάρος της ζωής των νέων της Κύπρου πρέπει να τιμωρούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο, με την επαναφορά της θανατικής ποινής να αποτελεί μια λύση.

ΟΧΙ στα ναρκωτικά – ΝΑΙ στους Εθνικούς αγώνες

Πέτρος Αυγουστή

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)