Η ιστορία με τα κόμιστρα των λεωφορείων έχει παρατραβήξει. Η κυβέρνηση παρά την αντίθεση του συνόλου των μαθητών μένει πιστή στην πολιτική του μνημονίου και σε συνεργασία με την τρόικα εξαθλιώνουν τον λαό, απαιτώντας συνεχώς χρήματα από τον απλό πολίτη για να πληρώνει τοκοχρεολύσια στους διεθνείς εξουσιαστές της Κύπρου.

Η επιβολή κομίστρων στα λεωφορεία αναγκάζει χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την Κύπρο να περπατούν μεγάλες αποστάσεις για να πηγαίνουν σχολείο. Αυτή είναι η κατάντια του κράτους που δημιούργησαν οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων που υπερηφανεύονται για την δωρεάν παιδεία, την ίδια στιγμή που την λεηλατούν, αφού για να πάει ένας μαθητής στο σχολείο αναγκάζεται να πληρώσει κόμιστρα για τα λεωφορεία.

Οι κυβερνώντες έχουν ξεζουμίσει τον λαό, επιβάλλοντας του να πληρώσει τα σπασμένα τόσων χρόνων. Πρώτα ας κοιτάξουν τα του οίκου τους. Ας καταργήσουν τα εκατομμύρια που παίρνουν τα κ(υ)νοβουλευτικά κόμματα, ας αποκόψουν τους υψηλούς μισθούς και τα υπερπρονόμια των βουλευτών, των υπουργών, των πρώην προέδρων της δημοκρατίας και της βουλής αλλά και του νυν προέδρου, ας καταργήσουν όλα τα λογίς επιδόματα που δίνουν στους αλλοδαπούς και τους τουρκο«κύπριους». Για να σταματήσουν επιτέλους όλοι αυτοί να ζουν στις πλάτες μας.

Ο κάθε μαθητής έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στην δωρεάν και την δημόσια παιδεία. Μέσω αυτής θα χτιστούν οι επόμενες γενεές οι οποίες είναι οι μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στο πολύπαθο νησί μας. Είναι έγκλημα κατά της μαθητιώσας νεολαίας η επιβολή των κομίστρων στα λεωφορεία από τους απεσταλμένους της τρόικα που καταδυναστεύουν την Κύπρο. Δεν τους φτάνει η οικονομική εξαθλίωση που έχει υποστεί η κοινωνία, με τις πρακτικές τους οδηγούν τις οικογένειες των Ελλήνων της Κύπρου σε αδιέξοδο.

Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έχει τονίσει αλλεπάλληλες φορές με παλιότερα Δελτία Τύπου αλλά και με δράσεις στα σχολεία πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ΑΜΕΣΗ κατάργηση των κομίστρων στα λεωφορεία, έτσι ώστε να υπάρξει μια πραγματική Δωρεάν Παιδεία. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε την δημόσια παιδεία από τα νύχια των τροϊκανών που επιχειρούν να την καταργήσουν.

Από αυτό το βήμα εμείς οι νέοι Εθνικιστές στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, σε όλους αυτούς που προσπαθούν να καταργήσουν την δημόσια παιδεία: Κάτω τα χέρια από την παιδεία γιατί θα μας βρείτε απέναντί σας.

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)