Το «μεταναστευτικό» πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες και ανησυχητικές διαστάσεις, αφού πλέον κανείς δεν μπορεί να το αποκρύψει κάτω από το χαλί.

Τα στοιχεία που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν ότι η Κύπρος ασθμαίνει από το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ σύμφωνα και με τον ίδιο τον ΥΠΕΣ, οι δαπάνες για την υποδοχή των προσφύγων θα είναι κατά πολύ αυξημένες, την ίδια ώρα είναι δύσκολο να υπολογιστεί το ακριβές κόστος, λόγω ακριβώς του πολυδιάστατου χαρακτήρα του θέματος.

Ως εκ τούτου, είναι ξεκάθαρο ότι έφθασε ο καιρός που επιβάλλεται να χαραχθεί οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική, όπως είχε δηλώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν το Κίνημα μας, αλλά είχε επικριθεί από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε κατά καιρούς, χαιρετίζει την στάση των πολιτικών κομμάτων που έστω και εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα για θέσπιση αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν στο κοινωνικό ιστό, την υγεία, την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα καλούμε άπαντες να εγκαταλείψουν τις κούφιες διακηρύξεις και να περάσουν επιτέλους σε πράξεις, όσο η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορεί να ελεγχθεί.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποθήκη» ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης, αλλοιώνοντας δημογραφικά την Κύπρο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)