Συνεχείς και αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ροές λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας το τελευταίο διάστημα. Μόνο χθες έχουν φθάσει στα παράλια της Κύπρου 40 λαθρομετανάστες, ενώ μόλις πριν μια εβδομάδα έφθασαν κι άλλοι με ταχύπλοο πολυτελείας, όλοι τους από την Τουρκία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Είναι αδήριτη ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όπως άλλωστε τονίζουμε από την πρώτη μέρα ιδρύσεώς μας, αφού ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι, ενώ είναι αποδεκτό από όλους ότι η μικρή Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει άλλους λαθρομετανάστες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να καταγγείλει την Τουρκία, τόσο στη διεθνή κοινότητα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αίτημα να σταματήσει η χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό. Επιπλέον, η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση της Συρίας, ούτως ώστε να επιβεβαιώνεται η ταυτότητα των δήθεν προσφύγων και να προχωρήσουν σε συμφωνία για επαναπροώθηση στην χώρα καταγωγής τους.

Τέλος, καλούμε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να μην παρουσιάζουν τους λαθρομετανάστες, ως δήθεν πρόσφυγες, αφού πρώτον προέρχονται από την Τουρκία, η οποία δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, ενώ κατά δεύτερον, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία έχουν σχεδόν τελειώσει.

Αν κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως πρόσφυγες για να ασχοληθούν, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, εδώ και 44 χρόνια.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)