Η σημερινή εκφρασθείσα ανησυχία του Υπουργού Εσωτερικών για πιθανή έλευση τζιχαντιστών, δικαιώνει την απαίτηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εις ότι αφορά την αναγκαιότητα εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε όσους εκμεταλλευόμενοι την νέα τουρκική εισβολή στη Συρία, θα υποδυθούν τους πρόσφυγες.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι κυπριακές αρχές να συνεργαστούν με την συριακή κυβέρνηση, για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση όσων καταφθάνουν στην Κύπρο, για τυχόν διασύνδεση τους με ομάδες τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, η Κυβέρνηση στα πλαίσια μιας σωστής μεταναστευτικής πολιτικής, οφείλει να εφαρμόσει τις νομοθεσίες απελαύνοντας όλους όσους εισέρχονται παράνομα στην πατρίδα μας.

Πέραν των πιο πάνω, θέτοντας σε προτεραιότητα την ανάγκη για προάσπιση της ασφάλειας όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων και επαρκή φύλαξη όλης της πράσινης γραμμής.

Οι παραδοχές δε του Υπουργού Εξωτερικών, για πολλοστή φορά, ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλους πρόσφυγες» αφού «έχουμε φθάσει στα όρια μας», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ούτως ώστε να εγκαταλείψουμε τις κούφιες διακηρύξεις και να περάσουμε επιτέλους σε πράξεις.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποθήκη» ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης, αλλοιώνοντας δημογραφικά την Κύπρο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)