Τις απόψεις, τις στάσεις και τις ενέργειες του νεουσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον απανταχού ελληνισμό, υιοθετεί και κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί. Εμείς τα λέγαμε, αλλά κάποιοι δεν άκουγαν.

Ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για Ομοσπονδιακή Λύση αλλιώς σύντομα θα υπάρχουν δυο ανεξάρτητα κράτη δίπλα-δίπλα εννοώντας σαφώς τα κατεχόμενα εδάφη μας.

“Ο Ε/κ ηγέτης πρέπει να προετοιμάσει τον εαυτό του και την κοινότητά του για μια ομοσπονδιακή λύση, αν δεν το κάνει στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική λύση, όπου δύο ίσα κράτη θα ζουν δίπλα δίπλα, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι τώρα εργάζονται για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής δομής στη βάση της πολιτικής ισότητας”, Τάδε έφη Μουσταφά Ακκιντζί!!!

Σημειώνεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί μιλούσε κατά την υποδοχή στο “προεδρικό” αντιπροσωπείας παιδιών που θα συμμετάσχουν στο 19ο φεστιβάλ παιδιού για την 23η Απριλίου που διοργανώνεται στα κατεχόμενα με καλεσμένες επτά χώρες. Μάλιστα, σε χαρακτηριστική του σχετική δήλωση με αφορμή το πιο πάνω γεγονός απεκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία ως ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Εδώ μας οδήγησε η στάση του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και των δύο δήθεν μεγάλων κομμάτων. Έδωσαν τέτοιον αέρα στον κατοχικό ηγέτη που όχι μόνο απειλεί, όχι μόνο διατάζει την Βουλή (και εκτελούν βεβαίως-βεβαίως στον ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ), αλλα φτάνουμε στο σημείο να διοργανώνει εκδηλώσεις και να προσκαλεί άλλα κράτη.

Ως ΕΛΑΜ, με τον κίνδυνο να καταντήσουμε γραφικοί ενημερώναμε τον κυπριακό λαό ότι η στάση του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο μας μειώνει ως κράτος, αλλά μας καταντά μια ασήμαντη κοινότητα στα μάτια του κατοχικού ηγέτη. Έτσι και έγινε, όμως, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που αντιστέκονται, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που έχουν κατανοήσει πλήρως το παιγνίδι που γίνεται σε βάρος της Πατρίδας μας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου