Ελλάς, η πατρίς του φωτός και του κάλλους, η κοιτίδα του ξίφους και του πνεύματος. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, χαλυβδώνοντας μια Νεολαία Εθνική με κοινωνικό υπόβαθρο, σφυρηλάτησαν και ανέδειξαν τα πρότυτα της ενδόξου Ελληνικής ιστορίας. Η καλλιέργεια της εθνικής συνειδήσεως ξεκίνουσε από τα σχολικά χρόνια και ακολουθούσε και στην μετέπειτα ζωή.

Στην Ελλάδα του σήμερα, με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να απαξιώνουν και να υποβαθμίζουν την εθνική μας συνείδηση, ο ρόλος της καλλιέργειας αυτής της συνειδήσεως περνάει στα δικά μας χέρια. Με γνώμονα, όπως πάντα, τους προγόνους μας, ας δουμε μερικά από αυτά τα μέσα:

Εθνικές Εορτές: Οι Εθνικές μας εορτές δεν αποβλέπουν σε τίποτα άλλο παρά να διατηρούν ζωηρή την επαφή για το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας και την ανύψωση του εθνικού μας φρονήματος. Θερμαίνουν την καρδιά μας προς κάθε τι ηρωϊκό και γενναίο και κρατάνε ζωντανή την φλόγα της ιστορίας μας. Όποιος είναι σε θέση να γνωρίζει ιστορία, είναι σε θέση να γνωρίζει το επερχόμενο μέλλον.

Εθνικές Παραδόσεις: Οφείλουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να τηρούμε σαν ιερά παρακαταθήκη κάθε τι γνήσιο Ελληνικό, να σεβόμαστε τις Ελληνικές παραδόσεις και τα ιστορικά και θρησκευτικά ήθη και έθιμα του λαού μας. Ο Ζευς, τιμωρούσε όχι μόνο εκείνους που τα προσέβαλλαν, αλλά και το γένος τους και το κράτος τους ολόκληρο.

Επιτήδεια Εθνική Συνείδηση: Οι Εθνικοί μας λόγοι, γραπτοί και προφορικοί. Σε έντυπα, φυλλάδια, βιβλία και άλλα δημοσιεύματα, συγκεντρώσεις και εορτές. Η δύναμη του λόγου είναι διαχρονική και αιώνια, όσο την ασκούμε, τόση δύναμη παίρνει.

Ποίηση: Ο Όμηρος αναφέρει στην Οδύσσεια ότι οι ποιητές βρίσκοταν απο τους Έλληνες σε μέγιστη τιμή, κάτι που οφείλεται στην αντίληψη που κρατούσε τότε για τους ποιητές. Νόμιζαν δηλαδή, ότι ο ποιητής είναι εκλεκτός των Θεών, ο οποίος διηγείται το παρελθόν και κάποιες φορές το μέλλον. Μέσα από την ποίηση μαθαίνουμε τους Εθνικούς Θεούς και Ήρωες, την μυθολογία και την ιστορία μας.

Μουσική: Η μουσική μπορεί να κάνει την ψυχή να πάλλεται απο Εθνικούς Παλμούς. Να εξυψώσει το σώμα, αλλά και το πνεύμα. Ακόμα κι όταν θα έχει ξεχαστεί, πάντα θα βρίσκεται στο υποσυνείδητο μας να καθοδηγεί τις σκέψεις μας.

Όλες οι παραπάνω δυνάμεις μαζί, συγκροτούν τον γνήσιο Εθνικισμό, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει στα έθνη ζωή και πρόοδο. Διαφύλαξε την ιστορία, την κληρονομιά και τη φυλετική σου ταυτότητα, όπως σου τα εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί σου. Παρακμάζουν μαζί σου, ανορθώνονται μαζί σου.

πηγή