Τα όσα ακούσαμε σήμερα (16/04/2019) από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Κουκουμά, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, φέρνουν ξανά στην δημοσιότητα την πάγια βρώμικη πολιτική του κομουνιστικού κόμματος της Κύπρου.

Αφού μία εκ των εδρών της Ευρωβουλής έχει κλειδώσει από Ε.ΛΑ.Μ και το ΑΚΕΛ κινδυνεύει να μείνει με μια έδρα λόγω ΕΔΕΚ, έχει αρχίσει ξανά τον «αντιφασιστικό» του αγώνα, προσπαθώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματός του. Άρχισε λοιπόν την «ιστορική αναδρομή» από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τέλειωσε στο σήμερα. Θυμήθηκε τους ναζί, πέρασε αργότερα στην ΕΟΚΑ, τους αγωνιστές της οποίας χαρακτήρισε φασίστες και προδότες της Κύπρου, συνέχισε με την Χρυσή Αυγή και κατέληξε στο σήμερα, κατηγορώντας μας για την στάση μας όσον αφορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας, την στάση μας έναντι του τουρκικού κράτους αλλά και για τις σχέσεις μας με αλλά ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα.

Βεβαίως για τους Ναζί και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο θα πρέπει να μας απαντήσει ο ίδιος, καθώς είναι οι δικοί τους σύντροφοι οι οποίοι στην αρχή του πολέμου τα είχαν βρει με την Γερμανία με το σύμφωνο Μολώτοφ – Ρίμπεντροπ. Όσο αφορά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είναι γεγονός ότι ο Ελληνισμός αν και σύμμαχος με τους νικητές, δεν πηρέ ότι του άξιζε, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος κατά την διάρκειά του, αλλά και αργότερα με τον συμμοριτοπόλεμο, οπού οι σύντροφοι του κυρίου Κουκουμά έσφαζαν με κονσερβοκούτια γυναίκες και παιδιά, ρίχνοντάς τους σε γκρεμούς και πηγάδια.

Για την Ε.Ο.Κ.Α. γνωστή και πάγια η θέση του ΑΚΕΛ, οι τότε δοσίλογοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την σπίλωση του ονόματος της ηρωικότερης οργάνωσης του σύγχρονου ελληνισμού. Ασχέτως αν οι ίδιοι δεν έριξαν ούτε και μια σφαίρα για τον τόπο τους, εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε τους ήρωες, που χάρη σε αυτούς μπορούμε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι στο τόπο μας και να μιλάμε ελληνικά. Το ΑΚΕΛ μπορεί να δοξάζει τους εκ λατινικής Αμερικής ήρωές του και να μην πιάνει στο στόμα του την Ε.Ο.Κ.Α.

Όσον αφορά την σχέση με την Χρυσή Αυγή, τα είπαμε πολλές φορές και πλέον καταντά κουραστικό. Με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή υπάρχει συνεργασία όπως με τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα, με τα οποία μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα που ταλανίζουν τα Ευρωπαϊκά Έθνη. Άλλωστε ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδας και θα έπρεπε να τυγχάνει σεβασμού από όλα τα κόμματα. Το δε ΑΚΕΛ μπορεί να συνεργάζεται με κόμματα των κατεχομένων, όπως ήδη κάνει, αλλά και με ότι απέμεινε από αλλά κομουνιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

Αλλά αλήθεια ποιος είναι ο κ. Κουκουμάς ο οποίος μας κατηγορεί; Δεν είναι ένα από τα πολλά παιδιά του ακελικού κομματικού σωλήνα; Είδαμε και ζήσαμε όλοι την διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Οικονομικά σκάνδαλα, Μαρί, παράνομες προσαγωγές αντιφρονούντων, υποβάθμιση κυπριακού προβλήματος, διάλυση της οικονομίας, θυμίζουμε για ακόμη μια φορά στον κύριο Κουκουμά ότι στελέχη του αποκόμματος του είναι στην φυλακή για δωροδοκία και χρηματισμό, όχι του δικού μας.

Κλείνοντας… Εδώ και 15 χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκάστοτε ευρωβουλευτές όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι για το κυπριακό πρόβλημα, αλλά με τις θέσεις τους έχουν σχεδόν βάλει την Τουρκιά σε δρόμο ένταξης, ανεχόμενοι την τεράστια οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε προς αυτήν. Η μόνη λύση για ένα καλύτερο αύριο της Ευρώπης είναι ο εθνικισμός και ευελπιστούμε ότι τον Μάη ο κύριος Κουκουμάς, με την αποτυχημένη κομπανία του, θα βλέπει πολλούς εφιάλτες και ο ελληνισμός καλύτερες μέρες.

Μάριος Κωνσταντίνου
Μέλος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)