Η παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής στην Πατρίδα μας, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση αλλά απέχει αρκέτα από τις πράξεις.

Το γεγονός ότι σε κατ’ αναλογία πληθυσμού το ποσοστό των μεταναστών ανέρχεται στο 3,8%, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται κάτω από το 1% είναι κάτι που έχουμε τονίσει αρκετές φορές μαζί και με άλλα ανησυχητικά συμπεράσματα και στοιχεία όπως:

  • Οι παράνομοι μετανάστες ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες
  • Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί σχέδιο της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των ελεύθερων περιοχών
  • Σε 5 χρόνια οι αιτητές πολιτικού ασύλου θα ανέρχονται στο 10% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου
  • Οι ενήλικοι άνδρες που καταφθάνουν στην Κύπρο είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες και τα παιδιά
  • Μεγάλο ποσοστό από αυτούς που δηλώνουν ανήλικοι, είναι ενήλικες.

Το ΕΛΑΜ έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, η οποία αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας.

Είμαστε το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε επιδόματα 70 εκατομμυρίων κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού ενώ έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη στρατηγική για την εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και δεν πιστεύουμε πως οι σημερινές κινήσεις της Κυβέρνησης πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα στην ολότητά του.

Υ.Γ. Αναμενόμενη η αντίδραση του ΑΚΕΛ που για μία ακόμη φορά υπερασπίζεται τους παράνομους μετανάστες και όχι τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, βαφτίζοντας ως «ρατσιστές» και «ξενοφοβικούς» όσους υπερασπίζονται την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)