Δεκαέξι νεκροί και τριαντατρείς τραυματίες ήταν ο απολογισμός της χθεσινής μέρας για τον Τουρκικό στρατό στην εισβολή του εντός της Συρίας.

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία “μετριοπαθείς” δυνάμεις ανταρτών, προσπάθησαν εκ νέου να επιτεθούν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπαμπ κατεχόμενη τώρα από το Ισλαμικό κράτος. Η Αλ Μπαμπ αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ των “μετριοπαθών” αντικαθεστωτικών, των Κούρδων του YPG της Συρίας και του Συριακού στρατού, οι οποίοι προσπαθούν να την θέσουν υπό την κυριαρχία τους.

Η χθεσινή επίθεση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων για μία ακόμη φορά κατέληξε σε φιάσκο, αφού οι ισλαμιστές του Ισλαμικού κράτους αντεπιτέθηκαν με τον τουρκικό στρατό να ανακοινώνει δεκατέσερις νεκρούς και τριαντατρείς τραυματίες.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν ένα Leopard 2A4 (το πιο σύγχρονο άρμα που διαθέτει σήμερα η Τουρκία) να καταστρέφεται από αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο, καθώς και οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλάνε για κατάληψη ακόμη ενός Leopard 2A4 από ισλαμιστές αντάρτες.