Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία, μετά τις κατά φαντασία εκλογές στα κατεχόμενα, αναμένεται να προωθήσει διασύνδεση του ενεργειακού προγράμματος με το Κυπριακό, κάνοντας εισήγηση για πάγωμα των γεωτρήσεων από όλες τις πλευρές!

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος της Άγκυρας, που θέλει να καταστήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αιχμάλωτο των προθέσεών της!

Από την άλλη, βλέπουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ανήμπορη να αντιδράσει, αφού να θυμίσουμε την περιβόητη λίστα των κυρώσεων που περιελάβανε ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ(!) τούρκους πολίτες! Η αποτυχία αποτυπώνεται και στην πρόσφατη συνάντηση συνάντηση μεταξύ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ευρωπαίων πρέσβεων, όπου θα συζητούσαν για τις κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με τους τελευταίους να τραγουδούν σαν χορωδία το «happy birthday to you» λες και βρίσκονταν σε παιδική χαρά!

Είναι σαφές ότι το δόγμα της «πολιτικής του κατευνασμού» έχει αποτύχει παταγωδώς, οδηγώντας παράλληλα την Κύπρο στον γκρεμό, εγκλωβίζοντας την στις αξιώσεις της Τουρκίας. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει την αναγκαιότητα να χαραχθεί νέα στρατηγική διεκδίκησης, εγκαταλείποντας άμεσα τις πολιτικές υποδούλωσης.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)