Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την κατάργηση της σχολικής αργίας των Τριών Ιεραρχών! Η πρόταση κατατέθηκε στην Επιτροπή Παιδείας από το ΑΚΕΛ, κατά τη συζήτηση των αλλαγών στους Κανονισμούς Μέσης Εκπαίδευσης. Την πρόταση υιοθετεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε, πως, “πρέπει να πω ότι αυτή η πρόταση βρίσκει θετική ανταπόκριση από μέρους του Υπουργείου και εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη από όλες τις πλευρές της Βουλής μπορούμε να προχωρήσουμε”.

Παρατηρούμε ακόμη μία φορά η σύμπραξη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να ξεφεύγει από τα όρια του Κυπριακού και τα δύο κόμματα να συμφωνούν στην υποβάθμιση της γιορτής των Γραμμάτων και της Ορθοδοξίας καταργώντας την σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών της 30ης Ιανουαρίου. Ενώ είναι πλήρως κατανοητή η επίθεση του ανθελληνικού ΑΚΕΛ στα ελληνικά γράμματα και στην γιορτή αυτή της Ορθοδοξίας, δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η σύμφωνη γνώμη του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Να μην ξεχνάμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πλασάρεται ως πατριωτικό κόμμα που στηρίζει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να υφαρπάζει την ψήφο των πατριωτών και των θρησκευόμενων Ελλήνων της Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αν και δεν μετέχει στην Επιτροπή Παιδείας, από την πρώτη στιγμή αντέδρασε και κατέθεσε γραπτώς ότι απορρίπτει την πρόταση του ΑΚΕΛ. Θεωρούμε απαράδεκτη την υποβάθμιση της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων και απορρίπτουμε το γελοίο επιχείρημα που τη συνοδεύει, ότι υποτίθεται είναι καλύτερα η γιορτή των Γραμμάτων να βρίσκει τα σχολεία ανοικτά και όχι κλειστά. Λες και οι κύριοι του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σήμερα προσγειώθηκαν στην Κύπρο και δεν γνωρίζουν ότι της σχολικής αργίας των Τριών Ιεραρχών προηγείται σχολική εορτή την προηγούμενη ακριβώς μέρα. Οι βουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμώντας την ψήφο των Ελλήνων της Κύπρου που τους έβαλαν στην Βουλή, θα κάνουν ότι είναι θεσμικά δυνατό για να μην ενσωματωθεί η πρόταση του ΑΚΕΛ στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.