Υπό την σκιά των κλιμακούμενων προκλητικών δηλώσεων και υπό την απειλή των τουρκικών παραβιάσεων, είναι παντελώς εσφαλμένη η κίνηση της Κυβέρνησης να προγραμματίσει συνάντηση με τον ηγέτη της κατοχής. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνάντηση, για ακόμα μια φορά, υποβαθμίζει διεθνώς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε επίπεδο κοινοτάρχη, ή ακόμη χειρότερα, σε επίπεδο ηγέτη κάποιου μη αναγνωρισμένου κατοχικού εκτρώματος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως πηγάζει μέσα από τα γεγονότα, είναι εμφανέστατο ότι η συνάντηση θα είναι η απαρχή νέων ολέθριων υποχωρήσεων, που θα οδηγήσουν σε αναστολή του ενεργειακού μας προγράμματος και το Φυσικό Αέριο στο τραπέζι του παζαριού.

Οι πολιτικές του συμβιβασμού και του διαμοιρασμού, μετατρέπουν σταδιακά την Κυπριακή Δημοκρατία από θύμα σε θύτη. Μόνο μια λύση βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική, όπως είναι το ενιαίο κράτος, μπορεί να διασφαλίσει τα ιστορικά δίκαια του λαού μας και να οδηγήσει στην πραγματική επίλυση του Κυπριακού, που είναι η απελευθέρωση.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)