Η είδηση ότι νεαρός συνελήφθη στο αερεδρόμιο της Λάρνακας με πλαστό διαβατήριο που προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα φέρνει ξανά στο προσκήνιο το αλισβερίσι παρανόμων μέσω των οδοφραγμάτων.

Ο συγκεκριμένος νεαρός επιθυμούσε να πάρει την πτήση για τις Βρυξέλες και στον έλεγχο των διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι το άτομο αυτό είχε πλαστά έγγραφα στην κατοχή του. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 20χρονος μετέβη  στο αεροδρόμιο Πάφου με σκοπό να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο ωστόσο παρουσίασε έγγραφα Γαλλίας.

Όπως διαπιστώθηκε από περαιτέρω εξετάσεις από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, αυτός κατάγεται από το Καμερούν. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου όπου ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε για την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες από το αεροδρόμιο Πάφου τα είχε προμηθευτεί από τα κατεχόμενα.

Δεν θέλουμε να γίνουμε γραφικοί όσον αφορά στο θέμα των οδοφραγμάτων, όμως, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα με το συνεχές πήγαινε-έλα παρανόμων, την ανυπαρξία ελέγχου, αλλά και την διαφθορά που επικρατεί στα κατεχόμενα, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να εξασφαλίσει οτιδήποτε επιθυμεί με με μεγάλη ευκολία ασχέτως εάν πρόκειται για παράνομη πράξη ή οχι. Ας αναλογιστούν οι επικριτές μας τις επιπτώσεις από τέτοιες συμπεριφορές και ας σκεφτεί ο καθένας τι μπορεί να συμβεί εάν συνεχιστεί το ενδεχόμενο ο οποιοσδήποτε να παραγγέλλει διαβατήρια από τα κατεχόμενα και μέσω των αεροδρομίων μας να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου