Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου σε σχέση με το ύψος του Φόρου Θεάματος, παρολίγο να αφήσει οδηγήσει δεκάδες οικογένειες στην ανεργία, όμως με παρέμβαση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Nα αναφέρουμε ότι για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες το ποσοστό έχει πέσει στο 5%, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και ειδικά για τους κινηματογράφους, παρέμεινε στο 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Στροβόλου επέμενα στην διατήρηση του συγκεκριμένου φόρου σε αυτό το εξαιρετικά ψηλό και ασύμφορο ποσοστό.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγούσε σαν φυσικό επακόλουθο, με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο των κινηματογράφων που εδρεύουν στο Στρόβολο και μετά από έρευνες που πραγματοποιήσαμε, 68 οικογένειες θα οδηγούνταν με την έλευση του νέου χρόνου στην ανεργία.

Η καθοριστική παρέμβαση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Στροβόλου του ΕΛΑΜ, Γιώργου Χατζηιωάννου sifu, κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποτρέψει τα χειρότερα. Επιτεύχθηκε συμβιβαστική λύση και διασφαλίστηκε οι επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και των ιδίων των εργαζομένων τους.

Τελικά μετά την παρέμβαση από το ΕΛΑΜ, το ποσοστό του Φόρου Θεάματος που επιβάλλει ο Δήμος Στροβόλου για τις επιχειρήσεις θα ανέρχεται στο 7,5%, αντί στα 10% που ήταν μέχρι σήμερα.

Όμως για την ιστορία να ξεκαθαρίσουμε ότι η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν να υπάρχει 5% και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως και για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.