Με κάθε λαμπρότητα, με αισθήματα υπερηφάνειας για τους Ήρωες και Αγωνιστές μας κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα του 1955 – 59, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησε τις θυσίες, την αυταπάρνηση, και το Έπος της ΕΟΚΑ, του Αρχηγού Διγενή και των Παλληκαριών του!

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία σε όλους του Ιερούς Ναούς της ελεύθερης Κύπρου. Το ΕΛΑΜ παρέστη σε όλες. Στην Λευκωσία, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, την Παράταξη και τον Πρόεδρο μας, εκπροσώπησε ο συναγωνιστής, εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Ο Πρόεδρος μας Χρίστος Χρίστου παρέστη στο τρισάγιο και στην κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Η Επαρχιακή ΕΛΑΜ Λευκωσίας με σημείο εκκίνησης τα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, παρευρέθηκε σε τρισάγιο στον χώρο, και ακολούθησε αυτοκινητοπομπή σε χωριά της επαρχίας Λευκωσίας και Τροόδους. Κατάληξη στην Κακοπετριά όπου πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση.

Στην Κακοπετριά στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας, ο επικεφαλής της Τοπικής Τροόδους Στέλιος Στυλιανού και άλλοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Στο κρυσφήγετο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και της Επαρχιακής Λεμεσού οι συναγωνιστές: Πανίκος Ηρακλέους, Παναγιώτης Σάββα και Φοίβος Αλκιβιάδης (Δημοτικός Σύμβουλος ΕΛΑΜ Λεμεσού).

Η Παράταξη μας παρευρέθηκε το πρωί στην Πάχνα σε μαθητική παρέλαση. Επικεφαλής ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Λεμεσού Πόλυς Ανωγυριάτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου μας. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Κωσταλιάς.

Στο άγαλμα του Γρηγόρη Αυξεντίου στην πλατεία Διοικητηρίου εκ μέρους του Προέδρου μας, στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Χρίστος Γιωργάλλας

Η Επαρχιακή Λεμεσού και σε εκδήλωση χθες βράδυ στον Άγιο θεράποντα

Στην Παλώδια οι συναγωνιστές: Αντρέας Νικολαιδης, Νεοκλής Αντωνιάδης και Μαρίνος Μέφερης

Στο Λιμνάτι οι: Γεωργία Ηρακλέους και Πανίκος Ηρακλέους

Στην Πάφο, κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΕΛΑΜ παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατατέθηκε: από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Πέτρο Κουντουρέσιη, για την Επαρχιακή Επιτροπή ΕΛΑΜ Πάφου από τον Κυριάκο Σάββα και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ από τον συναγωνιστή Μάριο Παρασκευά.

Στη συνέχεια οι συναγωνιστές μετέβηκαν στην ακτή Αλυκής στη Χλώρακα, στο μουσείο όπου φιλοξενεί το πλοιάριο Άγιος Γεώργιος και τον Ανδριάντα του Αρχηγού της ΕΟΚΑ όπου πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση και ιστορική αναφορά από τον υπεύθυνο του Μουσείου κύριο Κλεόβουλο Παπακώστα γιο του ιερέα Κώστα Παπακώστα ενός εκ των κύριων συντελεστών υποδοχής του Αρχηγού της ΕΟΚΑ όταν πρωτοξεκίνησε ο υπέροχος εκείνος αγώνας.

Στην Λάρνακα η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου. Στεφάνι στο άγαλμα της ελευθερίας, κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ ο συναγωνιστής Βαλεντίνος Αλαμάγκος και εκ μέρους της Επαρχιακής Λάρνακας ο Πρόεδρος της, Ανδρέας Καδής.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου:
Παρασκευή βράδυ το ΕΛΑΜ παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Αγίας Νάπας. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, κατέθεσε ο συναγωνιστής Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Σήμερα το πρωί σε εκδήλωση στο Παραλίμνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Παραλίμνιου Ευστάθιος Κωνσταντίνου.

Στην Σωτήρα εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, στεφάνι κατέθεσε ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Αμμοχώστου Παναγιώτης Τοφινής.

Στο Λιοπέτρι ο συναγωνιστής Γιώργος Κωνσταντινίδης και στην Άχνα το μέλος του Μετώπου Νεολαίας Αντώνης Ζέμπασιης.

Κατά την διάρκεια των σημερινών εορτασμών για την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, μεγάλη αντιπροσωπεία του Κινήματος μας με επικεφαλής τον βουλευτή του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη, παρευρέθηκε σε όλη την επαρχία.

Να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις άρχισαν από χθες βράδυ. Στην αίθουσα του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα στις Εθνικές επετείους της 1ης Απριλίου 1955 και της 25ης Μαρτίου 1821. Ομιλητές ήταν ο Συνταγματάρχης ε.α Άντης Λοίζου και η συναγωνίστρια, εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών, Πόλα Χριστοφίδου.

Οι συναγωνιστές της Τοπικής Τροόδους πραγματοποιήσαν πορεία – λαμπαδηφορία χθες το απόγευμα.

Το ΕΛΑΜ από το πρωί βρίσκεται παντού! Με εκδηλώσεις, καταθέσεις στεφάνων, αυτοκινητοπομπή σε χωριά των επαρχιών Λευκωσίας και Τροόδους.

Την Κυριακή 2 Απριλίου τελέστηκε Πανηγυρική δοξολογία για τις εθνικές επετείους της 1ης Απριλίου 1955-1959 και της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Γέρι.
Ακολούθησε μαθητική παρέλαση. Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου, παρέστη ο συναγωνιστής Γιώργος Τσαγγάρης.

Την Κυριακή 2 Απριλίου επίσης, αντιπροσωπεία της Επαρχιακής ΕΛΑΜ Λεμεσού παρέστη στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Ηρώων της κοινότητας Φοινίου: Δήμου Ηροδότου και Ευσταθίου Ξενοφώντος που έπεσαν στην διάρκεια του απελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59.

Στεφάνι εκ μέρους του Πρόεδρου μας κατέθεσε ο εκ των Αντιπροέδρων μας Βαγγέλης Τσαγγαρίδης και εκ μέρους της Επαρχιακής Λεμεσού ο συναγωνιστής Άγγελος Ιωάννου.