Κατάμεστη από υποστηρικτές του Χρίστου Χρίστου ήταν η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική προεκλογική συγκέντρωση της υποψηφιότητας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού η αθρόα προσέλευση έδειξε ότι ο χώρος ήταν πολύ μικρός για να τους χωρέσει.

Την ίδια στιγμή οι εκατοντάδες ΕΛΑΜίτες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στους δημοσκόπους και στα ΜΜΕ που εδώ και αρκετούς μήνες εργολαβικά προσπαθούν παρουσιάσουν την Παράταξή μας με χαμηλά ποσοστά. Επειδή πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να μας ξεγράψουν από τον πολιτικό χάρτη, η απάντηση από τους 1500 και πλέον ΕΛΑΜίτες ήταν η αρμόζουσα και αποστομωτική.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «φαβορί» των δημοσκοπήσεων στον ίδιο χώρο, με υποστήριξη των «μεγάλων» ή πολλών κομμάτων, κατάφεραν να φέρουν τον ίδιο ή λιγότερο «κόσμο», σε αντιπαραβολή με την υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ που παρουσιάζουν ως «χαμηλή σε ποσοστά», διαψεύδοντας κάθε δημοσκόπο.

Η προεκλογική συγκέντρωση άρχισε με την συναγωνίστρια Μόρφω Μπαούρδα, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και στέλνοντας μήνυμα αγώνα, ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αγκαλιάστηκε από τον λαό γιατί αγωνίζεται για τα προβλήματα της Πατρίδας μας, βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας καθημερινά και έμπρακτα από την πρώτη μέρα ίδρυσης του! Νίκη του Χρίστου Χρίστου, είναι νίκη της Κύπρου, γιατί μόνο έτσι το ΕΛΑΜ θα μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεση του, να μην είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων της Κύπρου.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Βουλευτής Λάρνακας της Παράταξής μας, Σωτήρης Ιωάννου, τονίζοντας την αναγκαιότητα ο λαός να γυρίσει πλάτη στην υφιστάμενη κατάσταση, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα πραγματικής αλλαγής. Να στηρίξει τα ΠΙΣΤΕΥΩ του και να ψηφίσει τις θέσεις του. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην επιλογή του προεκλογικού συνθήματος «Πρώτα Η Κύπρος», γιατί τα τελευταία χρόνια κατάντησαν τους πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών η Πόλα Χριστοφίδου στέλνοντας μηνύματα για τα δικαιώματα των γυναικών και στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Ανέφερε ότι η στήριξη στον Χρίστο Χρίστου αποτελεί την μόνη επιλογή αφού σε αντίθεση με τους Αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, των οποίων τα ονόματα έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις σκανδάλων, το όνομα του δικού μας Προέδρου ακούγεται μόνο σε γεγονότα που έχουν να κάνουν με την βοήθεια προς άπορους συμπατριώτες μας.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Λίνος Χατζηγεωργίου, εκπροσωπώντας το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ο οποίος μίλησε για δύο οικογένειες. Την βιολογική οικογένεια και την μεγάλη οικογένεια του ΕΛΑΜ, που έχει «πατέρα» τον Χρίστου Χρίστου, «ο άνθρωπος που μας έμαθε να είμαστε ιδεολόγοι, να αγωνιζόμαστε». Ο άνθρωπος που είναι μπροστάρης στον αγώνα για να δίκαια της Πατρίδας μας, για τα δίκαια του λαού μας.

Ακολούθησε στο βήμα ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος ασκώντας κριτική στις υπόλοιπες υποψηφιότητες του κατεστημένου, δηλώνοντας ότι ως ΕΛΑΜ «σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έχουμε επιλέξει να μην πάμε ούτε με την μόδα ούτε με το ρεύμα». Έχουμε την τιμή να υποστηρίζουμε τον Χρίστο Χρίστου, που πολιτεύεται με ειλικρίνεια και ευαισθησία. Να στηρίζουμε έναν πατριώτη που μιλά για Ελληνισμό, πατρίδα, οικογένεια και Ορθοδοξία, κατέληξε.

Μέσα από το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων και έντονο πανηγυρικό κλίμα ανέβηκε στο βήμα ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, χαιρετώντας και ευχαριστώντας όλους για την στήριξη τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό: 

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές που μας έστειλαν τα ακόλουθα πλάνα:

“Όραμα μου μια Κύπρος ελεύθερη και πάνω από όλα Ελληνική, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας για να μην επιτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στον τόπο μας.

Αυτές οι εκλογές είναι η μάχη μεταξύ του διεφθαρμένου και του καθαρού, του παλιού και του νέου. Το μεταναστευτικό απειλεί τον δημογραφικό χαρακτήρα της πατρίδας μας, αφού δεν μιλάμε για μετανάστες, αλλά για εισβολείς”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν οι 3 κύριοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται υποψήφιοι οι οποίοι αντιμάχονται για τον Προεδρικό Θώκο. Κατά την δική μας όμως αντίληψη των πραγμάτων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.». Αντίθετα το ΕΛΑΜ επέλεξε να κατέλθει αυτόνομα στις προσεχείς εκλογές μη θέλοντας να συμμετέχει στα διάφορα σκοτεινά παιχνίδια που στήνονται για διαμοιρασμό θέσεων εξουσίας εις βάρος φυσικά του απλού λαού.

Δεν θέλω να βλέπω τους συμπατριώτες μου και τις συμπατριώτισσες μου να υποφέρουν από την ακρίβεια, τις πενιχρές συντάξεις και τους μισθούς πείνας. Δεν θέλω να βλέπω νέους ανθρώπους να ξενιτεύονται, ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, είπε.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «Για να παραχωρούμε δωρεάν ρεύμα στο ψευδοκράτος, για να πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε παράνομους μετανάστες,   για να δίνουμε χρήματα σε τράπεζες – λεφτά υπάρχουν. Για να στηρίξουμε τους Έλληνες της Κύπρου που υποφέρουν δεν υπάρχουν κονδύλια;»

Έλα μαζί μας. Για πραγματική αλλαγή. Για την Κύπρο που μας αξίζει. Πρώτα από όλα οι Κύπρος μας και όλοι εσείς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ψεσινή ομιλία του Προέδρου μας και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου:

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλουμε να απολογηθούμε στον κόσμο που ταλαιπωρήσαμε και δεν μπόρεσε να εισέλθει εντός της αίθουσας, αλλά ταυτόχρονα να τον ευχαριστήσουμε για την κατανόηση του, καθώς και για την αγάπη του και την στήριξή του στην υποψηφιότητα μας, και ας παρακολουθούσαν εκτός αίθουσας την ομιλία. 

Η προεκλογική συγκέντρωση μας, ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ανταπόκριση από τα τηλεοπτικά κανάλια:

ΣΙΓΜΑ

ΑΝΤ1

ΡΙΚ

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία (σε κείμενο) από τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χρίστο Χρίστου:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Καλωσορίζοντας σας στην αποψινή μας εκδήλωση θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ σε όσες και όσους έχουν την ονομαστική τους γιορτή  χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Σήμερα όμως ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει επίσης την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης , της πρωτεύουσας της μιας και Ελληνικής Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Με την ευχή ανάλογες γιορτινές μέρες να καθιερωθούν στο απώτερο μέλλον για την  απελευθέρωση της Κερύνειας, της Μόρφου, του Αποστόλου Ανδρέα, της Αμμοχώστου και όλων από το 1974 Τουρκοκρατημένων περιοχών μας.

Φίλες και φίλοι

3 μήνες απομένουν μέχρι την ώρα που οι πολίτες θα καλεστούν στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν οι 3 κύριοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται υποψήφιοι οι οποίοι αντιμάχονται για τον Προεδρικό Θώκο.

Κατά την δική μας όμως αντίληψη των πραγμάτων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Ας μην ξεχνούμε ότι όλοι τους, ο καθένας από το πόστο του υπηρέτησαν την σημερινή διακυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αντίθετα το ΕΛΑΜ επέλεξε να κατέλθει αυτόνομα στις προσεχείς εκλογές μη θέλοντας να συμμετέχει στα διάφορα σκοτεινά παιχνίδια που στήνονται για διαμοιρασμό θέσεων εξουσίας εις βάρος φυσικά του απλού λαού.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Κύπρος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας επιβίωσης για τον κάθε άνθρωπο.

Το κάθε νοικοκυριό βλέπει τα έξοδα του να πολλαπλασιάζονται στο τέλος του μήνα.

Η κάθε οικογένεια παλεύει με τις τιμές των καυσίμων, το ηλεκτρικό ρεύμα, τις τραπεζικές δόσεις, τα ενοίκια και τους κρατικούς  φόρους.

Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες έχουμε ευθύνη να εργαστούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας

Το πράττουμε επι 6 συνεχόμενα έτη μέσα και έξω από την βουλή, ερχόμενοι πολλές φορές σε άμεση σύγκρουση με συμφέροντα και νοοτροπίες.

Τα τελευταία χρόνια καταρτίσαμε κατόπιν συστηματικής μελέτης ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται σε όλα τα επι μέρους ζητήματα όσον αφορά το παρών και το μέλλον του τόπου μας.

Ξεκινώντας από το Κυπριακό. Πολλοί μιλούν για στασιμότητα. Τα τελευταία χρόνια όμως που δεν υπήρχε στασιμότητα, είχαμε οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο. Σε 48 χρόνια συνομιλιών στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας πότε κάναμε έστω και ένα βήμα μπροστά; Πότε εξυπηρετήσαμε τα δικά μας συμφέροντα άραγε; Αντιθέτως! Μόνο παραχωρήσεις.

Εκ περιτροπής Προεδρία, Βέτο, Παραμονή Εποίκων και τουρκικών στρατευμάτων.

Αυτά είναι που θέλουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και υποψήφιοι να αποδεχθούμε; Τότε γιατί τόσα χρόνια δεν το έλυσαν; Στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν 7 διαφορετικοί Προέδροι.

Η απάντηση είναι απλή. Το ψευδοκράτος είναι πλήρως ελεγχόμενο από την Τουρκία.

Το Κυπριακό χρειάζεται επειγόντος να επανατοποθετηθεί στην ορθή του διάσταση.

Δεν είναι μια διαφορά ανάμεσα στις 2 κοινότητες. Είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από τρίτη χώρα.

Οπότε σταθερά συνεχίζουμε να διεκδικούμε  τα νόμιμα δικαιώματα μας όπως αυτά καθορίζονται από την χάρτα ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου, επιδιώκοντας στρατηγικά την εφαρμογή λύσης  Ενιαίου Κράτους.

Δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε εξελίξει σε κρατική πολιτική το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πώς αλλιώς να ονομάσουμε την αντίδραση που συναντούμε όποτε εκφράσουμε τη ξεκάθαρη θέση μας για κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων και ουσιαστικό έλεγχο της γραμμής αντιπαράταξης. Η ανοιχτή πληγή του τόπου μας!

Η προσπάθεια κανονικοποίησης και αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος.

Η καταστροφή της Κυπριακής Οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου μας.

Από εκεί που η Τουρκία διοχετεύει χιλιάδες παράνομους μετανάστες το μήνα στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Το ΕΛΑΜ είχε έντονη άποψη από το 2008. Προειδοποιήσαμε. Αναδείξαμε τους κινδύνους. Δεν εισακουστήκαμε έγκαιρα από την πολιτική ηγεσία. Αντιθέτως! Μας αποκάλεσαν ρατσιστές, ξενοφοβικούς και ένα σωρό επίθετα. Σήμερα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Όσα λέγαμε ήταν αλήθεια και η Κύπρος αλλοιώνεται δημογραφικά, χάνει την εθνική και θρησκευτική της ταυτότητας απέναντι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Γιατί όταν ένα πρόσωπο ταξιδεύει από την Αφρική, περνά 7-8 μεγάλες μουσουλμανικές χώρες με την ευγενή χορηγία των τουρκικών αερογραμμών και βρίσκει την μικρή Κύπρο στο χάρτη, τότε μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο.

Εμείς είπαμε το πιο απλό. Αυτό που έπραξαν διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ισπανία και σύντομα ευελπιστούμε η Σουηδία και η Ιταλία.

Όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα να φύγουν και όσοι έρχονται να μην τους επιτραπεί η είσοδος.

Πώς θα γίνει αυτό;

– Άμεση αποκοπή όλων των επιδομάτων. Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να αποτελεί τον πλέον ελκυστικό προορισμό. Αναγκαία σημείωση: τα κονδύλια που δαπανούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι αποκλειστικά από τους φόρους που καταβάλουν οι Κύπριοι πολίτες. Είναι μεγάλο ψέμα ότι προέρχονται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό το παραδέχθηκε τη Δευτέρα και ο Υπουργός Οικονομικών. Μόνο το ΕΛΑΜ όμως έχει καταψηφίσει αυτά τα επιδόματα.

– Συνεχίζω, Άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών. Το έχει πράξει η Ισπανία. Το ΕΛΑΜ έχει προτείνει δημοσία την παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους βρίσκονται στην Κύπρο, ώστε να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιθυμούν. Αφού η Ευρώπη δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα της Κύπρου, τότε να τους το μεταφέρουμε.

– Αυστηρός έλεγχος της Γραμμής Αντιπαράταξης τόσο με σύγχρονα στρατιωτικά μέσα όσο και με φυσικά εμπόδια.

– Αναστολή αποδοχής αιτήσεων ασύλου! Το έπραξε η Ελλάδα στα γνωστά γεγονότα του Έβρου. Γιατί η Κύπρος που βρίσκεται σε χειροτερη κατάσταση να μην μπορεί;

Και όλο αυτό το περιβάλλον την ίδια ώρα που οι συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επιβίωση. Κάθε πρόταση για βοήθεια προς τις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού μας προσκρούει στην ανάγκη διατήρησης των δημοσιοοικονομικών.

Για εμάς όμως είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Για να παραχωρούμε δωρεάν ρεύμα στο ψευδοκράτος, για να πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε παράνομους μετανάστες,   για να δίνουμε χρήματα σε τράπεζες – λεφτά υπάρχουν. Για να στηρίξουμε τους Έλληνες της Κύπρου που υποφέρουν δεν υπάρχουν κονδύλια;

Είναι οι νέοι άνθρωποι. Που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους. Να εργαστούν και να δημιουργήσουν την οικογένειά τους. Το ΕΛΑΜ προτείνει τη Δημιουργία συστήματος «πρώτη εργασία» που απαλλάσσει εντελώς τον φόρο πρώτης μίσθωσης ενός νεαρού κάτω των 25 ετών.

Είναι οι μονογονιοί, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι. Που μέσα σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες δημιούργησαν την οικογένειά τους και χρειάζονται τη στήριξη του Κράτους για να αντεπεξέλθουν. Οικονομική ενίσχυση με τη γέννηση κάθε παιδιού. Εφάπαξ ποσό. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα. Συνταγή δοκιμασμένη. Κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων για παροχή των επιδομάτων που αφορούν τις οικογένειες όπως είναι το επίδομα τέκνου και επαναφορά επιδομάτων που καταργήθηκαν όπως το επίδομα μάνας.

Φτάνει πια με τις παγκοσμιοποιητικές λογικές που στρέφονται ενάντια στον Ιερό Θεσμό της Οικογένειας και τις αξίες του Έθνους και της Πίστης μας.

Είναι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας. Η Κύπρος που τις προηγούμενες δεκαετίες στηριζόταν στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, πλέον έχει παραμελήσει αυτούς τους ανθρώπους. Μπροστά σε μία επισιτιστική κρίση που έρχεται, πυρήνας της πολιτικής του Κράτους θα έπρεπε να ήταν η επένδυση στον παραγωγικό τομέα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε το Κράτος οφείλει να προστατεύσει την ντόπια παραγωγή, να την ενισχύσει και να δώσει κίνητρα σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό του εξωτερικού και των κατεχομένων.

Είναι τα νοικοκυριά, που βλέπουν καθημερινά τα έξοδα τους να αυξάνονται και τα έσοδά τους να μειώνονται ή να παραμένουν τα ίδια. Το Κράτος το γνωρίζει. Το αποδείξαμε με αριθμούς. Υπάρχει περιθώριο για μείωση των τιμών που φτάνουν στους καταναλωτές. Και στον ηλεκτρισμό, και στα καύσιμα, και στα τρόφιμα. Εκατοντάδες εκατομμύρια χάνει το κράτος από το παρεμπόριο των κατεχομένων. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και μείωση των τιμών είναι άμεση λύση.

Επιχειρήσεις κλείνουν, οικογένειες είναι στα όρια της κατάρρευσης. Το να ζητάμε περισσότερη βοήθεια για τους συμπατριώτες μας δεν είναι πολιτική λαϊκισμού. Είναι έκτακτη ανάγκη και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Είναι τα άτομα με αναπηρίες. Που ένα ολόκληρο κράτος ταλαιπωρεί καθημερινά με γραφειοκρατικές διαδικασίες, παράλογες αποφάσεις και μη εφαρμογή των δικαιωμάτων τους όπως αυτά καθορίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι οι συνταξιούχοι μας. Που το κράτος επιλέγει και σε αυτή την περίπτωση να τους κρατήσει στο περιθώριο. Η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας χαμηλοσυνταξιούχος που να λαμβάνει κάτω από 710 ευρώ. Εμείς γνωρίζουμε αρκετούς. Όπως την ίδια ώρα γνωρίζουμε πως τα επιδόματα σε Παράνομους Μετανάστες ξεπερνούν τη σύνταξη των συμπατριωτών μας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το άδικο 12% που επιβάλλεται πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Φτάνει πια να τιμωρούμε τους ίδιους μας τους ανθρώπους.

Είναι οι πρόσφυγές μας. Οι πραγματικοί πρόσφυγες της Κύπρου. Αυτοί που δεν μπήκαν σε βάρκες αφήνοντας πίσω γυναικόπαιδα για να ζουν με πλουσιοπάροχα επιδόματα. Είναι αυτοί που η Πολιτεία, διαχρονικά, όλες οι Κυβερνήσεις, έστειλε σε πολυκατοικίες που σήμερα καταρρέουν και δεν έχουν καν τα απαραίτητα για διαβίωση.

Στους τομείς της υγείας και της παιδείας προφανώς και τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Στην υγεία χρήζει άμεσης στήριξης τα κρατικά νοσηλευτήρια, τόσο με προσωπικό, όσο και με εξοπλισμό. Έχουν καταντήσει χώρος εξυπηρέτησης παράνομων μεταναστών που έχουν προτεραιότητα απέναντι στους συμπατριώτες μας.

Όσο για τον τομέα της παιδείας το όραμα μας είναι ξεκάθαρο. Εθνοκεντρικό σύστημα που θα μεταδώσει στα παιδιά τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του λαού μας. Πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κλείνοντας με το κομμάτι των θέσεών μας δεν μπορούσα να μην αναφερθώ στα ζητήματα του τραπεζικού τομέα. Τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν στα χέρια τους υπερεξουσίες εις βάρος των δανειοληπτών, τους οποίους έντεχνα το Κράτος ονομάζει στρατηγικούς κακοπληρωτές. Τι στρατηγική όμως έχει ένας δανειολήπτης που τους κούρεψαν τις καταθέσεις, έχασε την εργασία του, μειώθηκε ο μισθός του, προσπαθεί να ανταπεξέλθει απέναντι στις σημερινές συνθήκες.

Εμείς αυτούς θέλουμε να προστατεύσουμε απέναντι στον αρπακτικό χαρακτήρα των τραπεζικών ιδρυμάτων. Για αυτό έχουμε λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρωτοβουλίες στις οποίες ακολούθησαν και άλλα κόμματα. Συγκρουστήκαμε. Είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τις αυθαιρεσίες και τα σκάνδαλα των κομμάτων. Την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εξαγοράς δανείων. Είναι καταγεγραμμένα. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Η επερχόμενη αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου 2023 δεν είναι μια αναμέτρηση  μεταξύ

Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη

Μαυρογιάννη – Αβέρωφ

Χριστοδουλίδη – Μαυρογιάννη.

Είναι η αντιπαράθεση μεταξύ

Α) Των 3 εκφραστών του Παλαιοκομματικού κατεστημένου  που χωρίς ουσιαστικές διαφορές αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.

Απέναντι στην καθαρή επιλογή του ΕΛΑΜ την παράταξη που με ξεκάθαρες θέσεις απαιτεί ριζικές αλλαγές ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται υπερήφανά ακατάλυτές αξίες και αρχές.

Είναι αναμέτρηση ανάμεσά σε όσους επιδιώκουν την ισλαμοποίηση της χώρας μέσα από την αντικατάσταση του πληθυσμού  και σε όσους επιθυμούν να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Γης του Ευαγόρα

Είναι μια αντιπαράθεση της διαφθοράς με την κάθαρση και το κράτος δικαίου.

Είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στις Πολιτικές Δυνάμεις  του χθες με τις Πολιτικές δυνάμεις του αύριο.

Τα μηνύματα των Ευρωπαϊκών λαών   αποτυπώνονται πλέον κρυστάλλινα. Από την Σουηδία μέχρι την Ιταλία οι ΑΝΕΜΟΙ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΘΝΙΚΗ.

Ζήτω η Κύπρος! Ζήτω το έθνος των Ελλήνων!»