Ενώ η κυβέρνηση Σύριζα είναι αποφασισμένη να μην χάσει χρόνο και να εισάγει στα ελληνικά σχολεία λεπτομερείς διαλέξεις για τις έμφυλες ταυτότητες, ανησυχία προκαλεί η αποδοχή του κατασκευάσματος της νομικής αναγνώρισης φύλου και από την πλειοψηφία των υποψηφίων Προέδρων για την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοτόπου (unpolitical.gr) αφορά την θεματική βδομάδα, που από φέτος κιόλας θα ενταχθεί το μάθημα των έμφυλων ταυτοτήτων.

Μικροί μαθητές, ακόμη και κάτω από το 15ο έτος της ηλικίας τους, θα μαθαίνουν για το… δικαίωμά τους να επιλέγουν το φύλο τους (!!), κάτι που θα εισάγει και επίσημα μία νέα εποχή για τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας θα πρέπει να επικεντρωθούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1) Ποιότητα ζωής
2) Πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων
3) Έμφυλες ταυτότητες 

Το εν λόγω κεφάλαιο προϋπήρχε ήδη από πέρυσι, ασχέτως αν πολλοί καθηγητές μεμονωμένα επέλεξαν να μην του δώσουν την δέουσα, κατά το αρμόδιο Υπουργείο, σημασία. Ωστόσο η πολύ πρόσφατη ψήφιση του νόμου περί ταυτότητα φύλου και την αλλαγή αυτού ακόμη και σε ανήλικους, κάνει πιο επιτακτικές τις παραπάνω διαλέξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας είναι να…  ανεβάσει την αυτοεικόνα και αυτοαντίληψή των προεφηβικών μαθητών, ετοιμάζοντάς τους προς την ενηλικίωση και την ομαλή ένταξή τους στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Όλα αυτά επιχειρούνται με το να… διδάσκονται ανήλικοι μαθητές για τις ταυτότητες φύλου, το σεξ και την διαφορετικότητα, θέμα τα οποία μερικά χρόνια πριν θεωρούνταν «ταμπού» για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα, όπως γίνεται κατανοητό, οποιαδήποτε παρέλκυση από τους καθηγητές θα απαγορεύεται, καθώς όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον «Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού», που θα δοθεί σε όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη είδηση είναι πολύ ανησυχητική αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις στην Κύπρο αντιγράφουν πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ελάχιστους μήνες μετά (πχ. σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους).

Καίτοι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα ακόμη στην Κύπρο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κυπριακά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εντάξουν τις λεγόμενες έμφυλες ταυτότητες στην ατζέντα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εφημερίδας “πολίτης” που στο ερωτηματολόγιο που έθεσε ενώπιον των υποψηφίων για την Προεδρία, υπήρχε ερώτηση για το κατά πόσο αποδέχονται τις νομικά αναγνωρισμένες έμφυλες ταυτότητες.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το ότι όλοι, σχεδόν, οι υποψήφιοι απήντησαν θετικά στην ανάγκη τους να δείξουν πόσο “προοδευτικοί” και πόσο “ανοιχτόμυαλοι” είναι.

Ο μόνος υποψήφιος που χωρίς περιστροφές απορρίπτει το κατασκεύασμα των νομικά αναγνωρισμένων έμφυλων ταυτοτήτων είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Η υποστήριξη της υποψηφιότητάς του Χρίστου Χρίστου είναι μονόδρομος για όσους και όσες αποδέχονται την μόνη αλήθεια, ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, άνδρας και γυναίκα, τα οποία επιλέγει για μας ο Θεός και όχι κάποια αναγνωριστική απόφαση δικαστηρίου ή δημόσιας υπηρεσίας!