Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση μη εξυπηρετουμένων δανείων είναι η τελευταία πράξη της λεηλασίας των περιουσιών των απλών πολιτών και της πραγματικής οικονομίας της χώρας, που δεν είναι άλλη από την μικρομεσαία τάξη.

Η νομοθεσία αυτή εξυπηρετεί τα ξένα και πολύ πιθανώς τουρκικά επενδυτικά ταμεία, για να περάσουν οι περιουσίες των Ελλήνων στα χέρια τους κι επιτρέπει σε όλους αυτούς που έβγαλαν το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, πριν από το επίμαχο κούρεμα, να τα επιστρέψουν νόμιμα και να αγοράσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια μισοτιμής.

Άξιον απορίας είναι, ότι σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο απουσίαζαν βουλευτές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το νομοσχέδιο σε καταψήφιση. Άξιον απορίας επίσης η απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό που στερεί πιθανή αρνητική ψήφο από τον πρόεδρο της Βουλής. Μήπως όλοι βολεύονται με αυτή την εξέλιξη;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) καταδικάζει την υπερψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην προβούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις περιουσιών του απλού λαού, που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτή η Βουλή και οι 56 εκεί θαμμώνες της πρέπει να μείνουν στην Ιστορία ως οι μεγαλύτεροι εφιάλτες στην πολιτική ιστορία της χώρας. Τον ερχόμενο Μάιο όλα αυτά τα κόμματα πρέπει επιτέλους να σταλούν στον κάλαθο των αχρήστων της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας.

Καλούμε τον λαό σε αντίσταση και αλληλεγγύη στους δυσπραγούντες συμπατριώτες μας που τώρα έχουν γίνει στόχος των αρπακτικών, των τραπεζών και των εδώ εντολοδόχων των τοκογλύφων.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)