Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο ή αν απλά μας κοροϊδεύουν οι Βρεττανοί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη, Άλαν Ντάνκαν, περί «γενναιόδωρης προσφοράς» για τις βάσεις στο νησί.

Με λίγα λόγια μας χαρίζουν πίσω ένα κομμάτι από την γη μας, την οποία καταπατούν με τα στρατεύματα τους και αναμένουν να τους πούμε και «ευχαριστώ», δίνοντας την συγκατάθεση μας για την καταστροφή της Κύπρου με το προτεινόμενο σχέδιο «λύσης».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να θυμίσουμε στον κ. Ντάνκαν, ότι την γη την οποία παζαρεύεται, είναι η πατρίδα μας, στην οποία η παρουσία τους και μόνο αποτελεί αποικιοκρατικό κατάλοιπο. Ζητούμε από την κυβέρνηση να θέσει θέμα αποχώρησης των βρετανικών βάσεων, αίτημα το οποίο μετά το Brexit, εγείρει και θέμα παρουσίας τρίτης χώρας με κυρίαρχες στρατιωτικές βάσεις σε χώρα μέλος της Ε.Ε..

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα το παρουσιάσει ως κίνητρο το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε, για να επιλύσουμε άμεσα το Κυπριακό.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)