Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, που έκανε αναφορά ότι θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από το Φυσικό Αέριο γιανα καλυφθούν τα έξοδα λύσης του Κυπριακού, ήρθε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με νέες δηλώσεις να καλύψει τα λεγόμενα του προαναφερόμενου, λέγοντας ότι ο ίδιος «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία για αντιμετώπιση της οικονομικής διάστασης της λύσης, μέσω διεθνών εισφορών» μαζί με την δεδομένη συνεισφορά από την ίδια την Τουρκία.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάποιους, που φαίνεται ότι ξέχασαν, ότι η Τουρκία ευθύνεται για την παράνομη και συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, δια της χρήσης βίας. Επομένως θεωρούμε αδιανόητο να παραχωρηθεί έστω και το ελάχιστο από τα κέρδη που θα έχουμε από την εξόρυξη Φυσικού Αερίου, για να χορηγήσουμε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια λύση αμφιλεγόμενου αποτελέσματος, τύπου ΔΔΟ.

Όσο για την ανακοίνωση της Κυβέρνησης περί διεθνούς εκστρατείας για να εντοπιστούν διεθνείς εισφορές, που θα χρηματοδοτήσουν την λύση, να τους ενημερώσουμε ότι κανείς δεν μας αγαπά τόσο, ώστε να μας χαρίσει χρήματα. Επομένως όσοι συνεισφέρουν, θα θέλουν τα χρήματα τους πίσω και με το παραπάνω. Εδώ γεννάται εύλογα το ερώτημα, αυτά τα χρήματα δεν θα ζητηθούν από το νέο ομόσπονδο κράτος, το οποίο θα αποτελείται από την συντριπτική του πλειοψηφία από τους Έλληνες της Κύπρου; Άρα στην τελική εμείς θα κληθούμε, με την μια πρόταση ή την άλλη, να πληρώσουμε τα «σπασμένα» της κατοχής.

Όσο υποχωρούμε και υποκύπτουμε σε τραγικά ολισθήματα, τόσο πιο πολύ θα απεμπολούμε από τα ιστορικά, νόμιμα δίκαια του λαού μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)