Συζητήθηκε σήμερα (10/11) στην ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων το ψήφισμα του ΑΚΕΛ με το οποίο θέλουν να ταυτίσουν τον ναζισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό με τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό, καταδικάζοντας δήθεν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου για το θέμα:

Τις μέρες που η μια αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη, τις μέρες που το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, το ΑΚΕΛ επιλέγει να απασχολήσει την ολομέλεια με την λεγόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Στο ψήφισμα που έχουμε ενώπιον μας, παρατηρούμε ότι σκόπιμα και μεθοδευμένα γίνεται προσπάθεια ταύτισης του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού με τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Είναι άλλωστε πάγια σοβιετική τακτική να «βαφτίζεται» φασίστας όποιος έχει αντίθετη άποψη. Ειδικά όταν αυτός υπερασπίζεται την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα του τόπου μας.

Στο ίδιο καλάθι, λοιπόν, Μουσολίνι και Παλληκαρίδης, σβάστικα και ελληνική σημαία.

Ξεκαθαρίζω προς όλους ότι εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού γιατί σε αντίθεση με τα όσα μας καταλογίζετε κατά καιρούς, ούτε νοσταλγοί του Χίτλερ είμαστε, ούτε και επιθυμούμε να γίνουμε. Οι ιδεολογικές μας καταβολές προέρχονται από εκείνους που με το μεγάλο «ΟΧΙ» έφραξαν το δρόμο στους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές, διδάσκοντας με την θυσία τους ολόκληρο τον κόσμο ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ΑΞΙΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ για κάθε Έλληνα.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Εμείς καταδικάζουμε όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας του δολοφόνου. Ενώ εσείς από την άλλη ως αριστερά, φαίνεται ότι αρνείστε να καταδικάσετε τα φρικτά εγκλήματα του κομμουνισμού και διακοσμείτε ακόμη τα κομματικά σας γραφεία με προσωπογραφίες του Λένιν και του Στάλιν. Του ανθρώπου που μεταξύ άλλων ευθύνεται για τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.

Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει σήμερα από την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά από τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσε η κυρία Μέρκελ μαζί με τους συνοδοιπόρους της. Πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα τα μνημόνια, τα κουρέματα, την φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Πολιτικές που οδήγησαν σε εργασιακούς μεσαίωνες και κοινωνική ανισότητα.

Η Ευρώπη κινδυνεύει επίσης από τη ισλαμική τρομοκρατία. Εκατοντάδες ζωές έχουν ήδη χαθεί σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Για όλα αυτά σιωπάτε, ενώ την ίδια ώρα έχετε την απαίτηση να καταδικάσουμε πολιτικές δυνάμεις που εκλέγονται δημοκρατικότατα μόνο και μόνο επειδή εσείς διαφωνείτε με τα όσα πρεσβεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αντίληψης είναι το σημείο 3 του ψηφίσματος, όπου ουσιαστικά το ΑΚΕΛ ζητά να απαγορευτεί στα ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε εκπροσώπους εθνικιστικών κομμάτων.

Γιατί δεν προτείνετε καλύτερα να κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες όπως εφάρμοσε πρόσφατα ο σουλτάνος Ερντογάν στην Τουρκία με μεγάλη επιτυχία, ή καλύτερα, να εξοριστούν οι αντιφρονούντες στα γκούλαγκ της Σιβηρίας, όπως μας έταζε κάποτε ο Δημήτρης Χριστόφιας;

Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά και στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και στην εξέταση πιθανών αδικημάτων στην Κύπρο. Θα συμφωνήσουμε με το ότι στην Κύπρο έγιναν πολλά εγκλήματα, όχι όμως από τη Χρυσή Αυγή.

Η κυπριακή αριστερά προσπαθεί μάταια να ξεφύγει από τις ιστορικές της ευθύνες, ξεχνώντας εσκεμμένα το δικό της παρελθόν. Όμως, ορισμένα γεγονότα είναι αδύνατον να διαγραφούν από την συλλογική μνήμη του λαού μας.

Θυμάστε που επί πενταετίας Χριστόφια έμαθε όλη η Κύπρος τι σημαίνει παρακολουθήσεις κομμάτων, διώξεις αντιφρονούντων και απειλές κατά δημοσιογράφων;
Θυμάστε ότι κάποιοι σύντροφοί σας βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές, όχι για τα πολιτικά τους πιστεύω, αλλά διότι ήταν μπλεγμένοι σε κομπίνες και οικονομικά σκάνδαλα;
Θυμάστε που αποκαλούσατε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ βαρελότους και τραμπούκους;
Θυμάστε τελικά που είναι το Μαρί;

Εάν ελπίζετε ότι με τέτοιες μεθόδους θα τρομοκρατήσετε και θα λυγίσετε την εθνική παράταξη πλανάστε πλάνην οικτρά.

Όσο και να μας πολεμάτε, η απάντηση θα είναι πάντοτε η ίδια.

ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ!