Ο Μαρίνος Φιλοκύπρου γεννήθηκε στην Λεμεσό 19/7/1985. Οι  γονείς του κατάγονται από τα χωριά Γαληνή και Ποταμός του Κάμπου επαρχίας Μόρφοθ. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Χριστοδούλου (Ψυχολόγος στο επαγγέλμα), η οποία είναι έπισης υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Γερμασόγειας με το Ε.ΛΑ.Μ,  που κατάγεται από τη Γερμασόγεια και έχουν δύο παιδία. Είναι πτυχιούχος στα ξενοδοχειακά και κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Μαρίνος Φιλόκυπρου τονίζει ότι πήρε το θάρρος να δηλώσει οτι θέτει και αυτός την υποψηφιότητα του για Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γερμασόγειας, έχοντας ως όραμα μια νέα δημοτική αρχή στο πλευρό του πολιτη.
“Βλέπουμε”, ανέφερε,  “τα τελευταία χρόνια φαινόμενα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, του παραγωγικού ιστού και απαξίωσης του χώρου που ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε.
Ευελπιστώ στην θετικη σας ψήφο γιατί πιστεύω ακράδαντα οτι έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως Δήμος και γενικά ως λαός, με την συνεργασία σας, να αξιοποιήσουμε και να ενισχύσουμε πολλές  πλευρές που υστερουσαν και υστερούν μέχρι τώρα.
Στη σημερινή συγκυρία, πιστεύω ως ενας υποψήφιος μελλοντικός Δημοτικός Σύμβουλος, θα είμαι πάντα στο πλευρό του πολίτη και οχι στην υπηρεσία μικρων και μεγάλων συμφερόντων που πολλοί, πιθανότατα,  εκπροσώπησαν εώς σήμερα.
Με τεχνικές παρέμβασης μικρής κλίμακας”, κατέληξε “και με ενίσχυση  κοινωνικών δομών που διαχειρίζεται ο Δήμος, όραμα μου και έμπνευση η επίλυση προβλημάτων που τυχόν δημιουργούνται και απασχολούν τους κάτοικους του Δήμου Γερμασόγειας, μέσα απο την συνεργασία μου και την επικοινωνία μου μαζί σας πάντα στο πλάι των κατοίκων του Δήμου”.