Την Πέμπτη (4/04/19), δύο ομάδες αλλοδαπών συγκρούστηκαν αναμεταξύ τους στην παλιά Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του «ΟΧΙ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανασύρθηκαν μαχαίρια κατά την διάρκεια του επεισοδίου. Όταν κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις στην σκηνή, εντόπισαν δύο νεαρούς Αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι έφεραν τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Οι δύο Αφρικανοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ασθενοφόρο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά.

Είναι πασιφανές πως η μαζική εισροή αλλοδαπών προς στην πατρίδα μας, έχει επιφέρει δραματική αύξηση των επιπέδων της εγκληματικότητας. Αντί η κυβέρνηση να πράξει τις πρέπουσες ενέργειες, χαράζοντας μια ορθή μεταναστευτική πολιτική που θα επιλύσει ριζικά τα συγκεκριμένα φαινόμενα, αντ’ αυτού  εφαρμόζει την πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε», η οποία επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην κοινωνία μας.

Επίσης, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση αναβάθμιση του αστυνομικού σώματος και χάραξη οργανωμένου σχεδίου για αποτελεσματικότερη πάταξη τέτοιου είδους κρουσμάτων.

Η πολιτεία έχει καθήκον προς τους πολίτες αυτού του κράτους να πράξει τα δέοντα, ώστε να  διαφυλαχτεί ως «κόρη οφθαλμού» η κοινωνική ειρήνη και τάξη, με στόχο να αποκατασταθεί η χαμένη ασφάλεια των πολιτών.