Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Μάριος Βασιλείου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημήτρη Σούγλη στο Capital, σχολιάζοντας τη τρέχουσα επικαιρότητα και τη Τουρκική εισβολή στη Συρία, η οποία υπενθυμίζει στη πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα, ο συναγωνιστής μίλησε για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως η στρατιωτικές και ενεργειακές συμμαχίες με δυνάμεις της περιοχής, αλλά και θέσπιση ενιαίου αμυντικού και ενεργειακού δόγματος με την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου αναφερόμενος στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ευρώπη κατά της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της πολιτικής μας ηγεσίας, η οποία δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις του Προέδρου του ΕΛΑΜ στο Εθνικό Συμβούλιο για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ που βρισκόταν στο πάνελ, φέρεται να μην του άρεσε όταν ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ έκανε αναφορά στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ ο οποίος ενοχλήθηκε από τη παρουσία των Ελληνικών F-16 σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς, την ίδια στιγμή που κανείς στο ΑΚΕΛ δεν ενοχλήθηκε παλαιότερα από τα Τουρκικά F-16. Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ ήταν αναμενόμενη, καθώς σε μια προσπάθεια να σπείρει για άλλη μια φορά διχόνοια, έλαβε την αποστομωτική απάντηση από τον συναγωνιστή, ότι το ΑΚΕΛ, μη έχοντας άλλα επιχειρήματα, χρησιμοποιεί διχαστικά μηνύματα και επιτίθεται με ανύπαρκτα επιχειρήματα στο ΕΛΑΜ, για να ταΐσει κουτόχορτο στους ψηφοφόρους του.