Το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Μάριος Βασιλείου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Capital, όπου ξεκαθάρισε ότι το Εθνικιστικό Κίνημα είναι ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, με οποιοδήποτε περιεχόμενο, καθώς σε βάθος χρόνου θα τουρκοποιήσει την Κύπρο.

Εν συνεχεία, ο συναγωνιστής αναφερόμενος στον διωγμό των Ελλήνων αγροτών από την γη που καλλιεργούν εδώ και χρόνια στην Δένεια από τούρκους στρατιώτες, όπου το ΕΛΑΜ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, επεσήμανε ότι αποτελεί αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοικτών οδοφραγμάτων, των «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου καυτηρίασε την θέση της Κυπριακής κυβέρνησης που τάσσεται ενάντια στην διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόνισε ότι τόσο οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, όσο και το υπουργείο εξωτερικών, όφειλαν να αναδεικνύουν το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ούτως ώστε να πρωτοστατούν στις ενέργειες για οριστική διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ.