Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και αποτελεί μια μέρα τιμής προς τις αγωνίστριες της Ιστορίας που αξίωσαν μέσα από θυσίες, φυλακίσεις και επαναστάσεις να γίνουν σύμβολα ηρωισμού.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η γυναίκα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Ιστορίας δηλώνοντας παρούσα στα Εθνικά Καλέσματα κατά την Μακραίωνη Ιστορία του Ελληνισμού.

Η γυναίκα όμως, δεν γιορτάζει μόνο στις 8 Μαρτίου, αλλά κάθε ημέρα, επειδή συνεχίζει να αγωνίζεται, επειδή έχει άποψη και πολεμά για αυτή, επειδή δεν συμβιβάστηκε.

Η γυναίκα παλεύει στην Τέχνη, στα Γράμματα, στη σκέψη, στη Φιλοσοφία, στη δουλειά, στο σπίτι. Η γυναίκα παλεύει στην πολιτική.

Δίνει ζωή στις κοινωνίες, όπως και να το αποδώσεις, σε έναν αδιάκοπο αγώνα μέσα σε αυτές.

Γιατί όπως λένε και οι στίχοι..

«Γυναίκα γέννησε Θεούς και ανθρώπους, Γυναίκα έδωσε ζωή σε Αγίους Τόπους, Γυναίκα έφερε Χριστό πάνω στην γη, Γυναίκα έδειξε αγάπη και στοργή, Γυναίκα είναι που ζωή σου δίνει, ο πρώτος έρωτας γεννήθηκε από εκείνη, Κι αν δεν υπήρχε τι θα είχες να αγκαλιάσεις, Ποια ομορφιά και πιο στολίδι να θαυμάσεις..

Γυναίκα είναι η ζωή»

Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες που αγωνίζονται, στις Γυναίκες που αντιστέκονται, στις Γυναίκες που ομορφαίνουν, εμπνέουν και δίνουν νόημα στη ζωή μας.

Μαρίνα Πολυκάρπου
Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας