Έτοιμοι για νέα υποχώρηση στο Κυπριακό είναι η κυβέρνηση, αφού μόλις χθες δια του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, δήλωσε ότι μιλούν για λογικό χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του Τουρκικού στρατού, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα που παραπέμπουν στις παλαιότερες δηλώσεις, περί ύπαρξης διαστήματος κάποιων μηνών για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”. Για μας είναι ξεκάθαρο, ότι όσες μέρες χρειάστηκαν για να έρθουν, τόσο χρονικό διάστημα να έχουν για να φύγουν. Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό ότι η Τουρκία ουδέποτε τήρησε τις υποσχέσεις της, πόσο μάλλον δε στην περίπτωση που θα έχει και δικό της Πρόεδρο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση εθελούσια έχει εμπλακεί σε ένα νέο γύρο συνομιλιών, στον ορίζοντα των οποίων φαίνονται νέες ολέθριες και τραγικές υποχωρήσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιστοί το πλευρό της, να την συνοδεύουν στην Γενεύη. Κύριοι, που πάμε;

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)