Με την υποψηφιότητα του Βουλευτή μας Λίνου Παπαγιάννη στις Βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στην Επαρχία Αμμοχώστου κλείνει ο κύκλος των πρώτων είκοσι οκτώ υποψηφίων του ΕΛΑΜ. Ο Λίνος Παπαγιάννης, μέσα από τον αγώνα του και την έντονη κοινοβουλευτική του δραστηριότητα είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της ραγδαίας ανόδου της Παράταξής μας τα τελευταία χρόνια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Λίνος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 27 Ιουνίου 1988, με καταγωγή από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και συγκεκριμένα από την Αγία Ζώνη. Είναι παντρεμένος με την Μαρκέλλα Παπέττα.

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και λογιστική στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ενώ ομιλεί πέρα από την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα Accounting & Finance, είναι κάτοχος διπλώματος APNEA Education System International level 1 και κάτοχος διπλώματος Open Water 20 Scuba Diving.

Προτού εκλεγεί Βουλευτής Αμμοχώστου με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης.

Το 2016 εκλέγηκε για πρώτη φορά Βουλευτής της Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου με το ΕΛΑΜ, για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής. Είναι μέλος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που Αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Παρακολουθεί σε τακτική βάση την επιτροπή Οικονομικών, την Επιτροπή Γεωργίας, την Επιτροπή Περιβάλλοντος, καθώς και την Επιτροπή Παιδείας.

Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συνέδρια που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία και την υπογεννητικότητα.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, συμμετέχει ενεργά στις τάξεις της Παράταξης μας, ενώ από το 2010 είναι Επαρχιακός Γραμματέας του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου και από το 2011 μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΛΑΜ.

Ως ένας άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των συμπατριωτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι λάτρης της θάλασσας και της φύσης. Αγαπά το κυνήγι και το ψάρεμα, αναπτύσσοντας έντονη δράση στο κοινοβούλιο και γι’ αυτούς τους τομείς.

Όραμα του είναι η απελευθέρωση της Πατρίδας μας, η επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων της Κύπρου.