Μέσα από ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του “Πολίτη” ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ μας ενημερώνει για την παρουσία του στην κοινή εκδήλωση των ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγων, με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφού αναφέρει διάφορα που του έκαναν εντύπωση στην εκδήλωση, μας αποκαλύπτει ένα σημαντικό συμβάν που έγινε ακριβώς μετά το τέλος της. Συγκεκριμένα, με το τέλος των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Όπως είναι λογικό ο δημοσιογράφος διαφώνησε και καταγράφει χαρακτηριστικά: “Ρώτησα τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που διοργάνωσαν την βραδιά γιατί το έκαναν αυτό. «Δεν το γνωρίζαμε αυτό, δεν ξέρουμε ποιος το έκανε, δεν έπρεπε να γινόταν έτσι», μου είπαν.”

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το λόγο που έδωσαν αυτή την απάντηση οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων αλλά είναι εντελώς απαράδεκτοι. Οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τα αντιομοσπονδιακά ένστικτα του κυπριακού ελληνισμού θεωρούν λάθος το γεγονός πως στο τέλος μίας εκδήλωσης για τη Κύπρο έπαιξε ο Εθνικός Ύμνος. Όλα αυτά βεβαίως μακριά από τα μικρόφωνα και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από τις προηγούμενες ανεκδιήγητες δηλώσεις των Χριστόφια και Αναστασιάδη, όπου ο μεν μίλησε για εισβολή (!) από τις μητέρες πατρίδες ενώ ο δε μίλησε για αποκοπή του ομφάλιου λώρου της Κύπρου με την Ελλάδα.