Μιλώντας στην συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής που συζήτησε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2022, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε τα ακόλουθα:

«Επειδή και στην Επιτροπή και εδώ γίνεται αρκετός λόγος για τα κονδύλια που αναφέρονται στη διαχείριση του κορονοϊού.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια γεγονότα:

–        Είμαστε το κόμμα το οποίο δεν έδωσε λευκή επιταγή για να κυβερνάται ο τόπος με διατάγματα, με αποφάσεις δηλαδή μόνο της εκτελεστικής εξουσίας τις οποίες καλούμε τώρα να πληρώσουμε χωρίς ποτέ να έχουμε εξετάσει την αναγκαιότητά τους ή όχι.

–        Για αυτό μάλιστα το θέμα ζητήσαμε και νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με την κανονική λειτουργία της Βουλής, όταν επέστρεψαν όλοι οι Βουλευτές αλλά επίσης εισπράξαμε αρνητική απάντηση.

–        Επίσης, θυμίζω ότι εγγράψαμε και είναι ακόμα στην ημερήσια διάταξη στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ θέμα για την ανάγκη να συζητήσουμε τις επιπτώσεις – κυρίως τις οικονομικές – από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Όχι, όταν τα πράγματα ήταν κρίσιμα αλλά την περίοδο που κλειδώναμε την οικονομία μας με ελάχιστους επιδημιολογικούς κινδύνους.

Δεν τα λέμε όλα αυτά για να πανηγυρίσουμε ότι δικαιωθήκαμε. Δυστυχώς και τονίζω το δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με κόστος δεκάδων εκατομμυρίων για τους φορολογούμενους. Και όλα όσα λέγαμε τόσους μήνες ακούστηκαν ως προβληματισμοί και στην Επιτροπή και θα ακουστούν και σήμερα στην Ολομέλεια. Η ουσία όμως δεν είναι να κάνουμε ως Νομοθετική Εξουσία κριτική, αλλά να είμαστε παραγωγικοί, ουσιαστικοί και να προλαμβάνουμε το κακό.

Ελπίζω τουλάχιστον ότι σε άλλα ζητήματα, που επίσης προειδοποιούμε για χρόνια, θα τα λάβετε νωρίτερα υπόψιν και θα γλιτώσουμε από τους πολίτες και πάλι αρκετά εκατομμύρια που σπαταλάμε, όπως ένα κορυφαίο παράδειγμα είναι το μεταναστευτικό».