Εκατοντάδες Έλληνες Εθνικιστές από ολόκληρη την Κύπρο, κατέκλυσαν το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στην ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, που διοργάνωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Πλέον, η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση του Κινήματος μας, ενώ η φετινή ήταν η πληθέστερη Εθνικιστική πορεία των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντικατοχικά και άλλα τραγούδια, από τον Έρμο Ξενοφώντος, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

ADM 3652 f3f25

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα διέκοψε η άφιξη φλόγας από τα Φυλακισμένα Μνήματα, που την μετέφεραν δρομείς του σωματείου Περικλής Δημητρίου.

IMG 2892 24012

ADM 3661 c9d34

Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των ηρωικώς πεσόντων και προς εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, που εδώ και σαράντα ένα χρόνια αγνοείται η τύχη τους.

ADM 3672 dea80

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο της εκδήλωσης υπήρχαν αναρτημένες φωτογραφίες αγνοουμένων, τις οποίες μας παρείχε ο Σύνδεσμος Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, καθώς επίσης και φωτογραφίες αγνοουμένων και του χωριού Άσσια, που μας παρείχαν πρόσφυγες από την Άσσια, με σκοπό την ενημέρωση των αντιπροσωπειών των Ευρωπαϊκών Κινημάτων που ήρθαν στην Κύπρο, για να συμμετέχουν στην μεγάλη εκδήλωση των Ελλήνων Εθνικιστών.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν από τον Σωτήρη Ιωάννου εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην πενιχρή αντίσταση των Ελλήνων της Κύπρου κατά τη διάρκεια της εισβολής, λόγω των λανθασμένων πολιτικών χειρισμών. Επίσης, στηλίτευσε την στάση των συμπατριωτών μας οι οποίοι παχυδερμικά ακολουθούν τα συστημικά κόμματα και τόνισε τη διαφορά των νεολαίων Εθνικιστών με όλους τους υπόλοιπους.

sot 0574f

Επόμενος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής, Λίνος Παπαγιάννης, επαρχιακός της Αμμοχώστου του Κινήματος μας, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια λύσης ομοσπονδίας που θέλουν να επιβάλουν ύπουλα στον τόπο μας και το δικό μας χρέος.

lin 1c86f

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και Μιχάλης Πιλίδης Ασσιώτης, πρόσφυγας από την Άσσια, τονίζοντας προς όλους ότι πρέπει να κρατήσουμε βαθιά μέσα μας τον σπόρο της πίστης, που μελλοντικά θα ανθίσει και οι καρποί του θα είναι μια Ελληνική και περήφανη Κύπρος.

assia 6938d

Συνεχίζοντας στο βήμα ανέβηκε ο συναγωνιστής Στέλιος Νεάρχου, επαρχιακός του Κινήματος στην Λεμεσό, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στις πολιτικές της κυβέρνησης, όσο και στις επαίσχυντες δηλώσεις του Νίκου Ανανστασιάδη, λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί και να στραφεί προς την μοναδική λύση, της Εθνικής Αντίστασης.

stell f8034

Προτελευταίος τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, με αποκαλύψεις σχετικά με δηλώσεις που το λιγότερο προδοτικές μπορούν να αποκαλεστούν και δυστυχώς βρίσκονται καλά κρυμμένες για να μην τις γνωρίζει ο λαός. Αναφέρθηκε επίσης στο χρέος των Εθνικιστών να σταθούν εμπροσθοφύλακες για τα δίκαια του κυπριακού Ελληνισμού.

gea 043ff

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε, ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, αναφερόμενος σε επικές μάχες της ΕΛΔΥΚ που δεν δίστασαν, παρόλο που όλα ήταν προδομένα να προτάξουν τα στήθη τους ενάντια στον βάρβαρο εισβολέα, για να προασπίσουν την εδαφική μας ακεραιότητα και όλους αυτούς που σήμερα τους βρίζουν και ασελγούν πάνω στην μνήμη τους. Ενώ κλείνοντας, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων των παρευρισκομένων, απάντησε σε όσους έρχονται να προσάψουν διάφορα επίθετα, ότι δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν, καθώς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Κύπρου είναι η μοναδική ατόφια φωνή αντίστασης σε όλα τα υποχθόνια σχέδια που προσπαθούν να μας σερβίρουν σαν σωτήρια, οι μαριονέτες των ξένων κέντρων αποφάσεων.

chr afe19

Στην συνέχεια ακολούθησε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των θυμάτων, με το άναμμα πυρσών και την ιαχή αθάνατοι, να κυριαρχούν στην εκδήλωση, ενώ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνοντας την δική μας απάντηση στην Ελληνοτουρκική φιλία, κάηκαν τα δύο σύμβολα του κατακτητή.

ADM 3838 273fc

ADM 3906 8ea3d

Η εκδήλωση στον χώρο του Λήδρα Πάλας, έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, περήφανα και όλους σε στάση προσοχής, αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές.

Οι παρευρισκόμενοι εν συνεχεία συντάχτηκαν και πορεύτηκαν στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με επικεφαλή της πορείας το Μέτωπο Νεολαίας. Η Λευκωσία συόταν συθέμελα με τα Εθνικιστικά συνθήματα, ξυπνώντας συνειδήσεις και στέλνοντας το καλύτερο μήνυμα προς όλους τους πολιτικάντηδες, ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται.

Το Κίνημα που τόσο λοιδόρησαν είναι εδώ και μεγαλώνει μέρα με την μέρα και φτάνει η μέρα που θα μας βρουν μπροστά τους, μέσα από τα έδρανα της Βουλής. Αυτοί οι περήφανοι αγωνιστές του Έθνους, τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες, πέρασαν το μήνυμα ότι 41 χρόνια μετά ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ την μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου.

ADM 3676 be3ed

IMG 3006 122f2

ADM 3677 b1d0e

ADM 3707 e7fb8

ADM 3780 e176b

ADM 3785 f82ac

ADM 3798 8507c

ADM 3827 75633

123 504c8

ADM 3930 c98b8

ADM 3949 edd92

ADM 3970 6db4f

ADM 4002 0f169

ADM 4022 21da0

ADM 4029 2ed7e

ADM 4054 d9d55

IMG 3125 f4dd6

IMG 3212 3abdb

IMG 3190 55008

IMG 3172 9c2b8