Φτάσαμε αισίως μια μέρα πριν το κοινό ανακοινωθέν της 14ης Σεπτεμβρίου, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το βάφτισε σε κοινό δελτίο τύπου, για να χαϊδέψει αυτιά και να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχουμε αποστείλει σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υπάρξει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πριν την καθορισμένη ημερομηνία, από τις 06 Σεπτεμβρίου, όμως δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση αλλά Εθνικό πρόβλημα.

Διαφωνούμε κάθετα με τους χειρισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού αφήνει τους εκπροσώπους του λαού σε βαθύ σκοτάδι σε σχέση με τα όσα τεκταίνονται στο Κυπριακό, εγείροντας ακόμα μεγαλύτερες φοβίες και υποψίες, που επιβεβαιώνονται με βάση και τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την στάση του, τίθεται ενώπιον βαρύτατων ευθυνών που θα το βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο αυτόν, αφού η στάση του δεν είναι η πρέπουσα.

Αρνούμενοι να επωμιστούμε ευθύνη, για κινήσεις τις οποίες έχουμε ελάχιστη ενημέρωση, δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε κατηγορηματικά την θέση μας από την αυριανή εξαγγελία, που είτε έχει ή όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, θα είναι στο ελάχιστο επικύρωση της 11ης Φεβρουαρίου. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)