Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό και το κλείσιμο κλινικών, μεταξύ των οποίων η Παιδιατρική και η Γυναικολογική, πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το δημόσιο Νοσηλευτήριο, κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με επικεφαλής τον Βουλευτή του Κινήματος, Λίνο Παπαγιάννη.

Ο Λίνος Παπαγιάννης, βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ ανέφερε πως «θεωρούμε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι πολύ απλό. Δεν ζητούμε κάτι παράλογο, δεν ζητούμε κάτι περισσότερο από τις υπόλοιπες επαρχίες, ζητούμε την ίδια αντιμετώπιση» με τα άλλα Νοσοκομεία, είπε και σημείωσε πως «είναι εξαιρετικά άδικο για την επαρχία Αμμοχώστου να έχουμε ένα Νοσοκομείο Αναφοράς του οποίου κλείνουν διάφορα Τμήματα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να διαχωριστεί το βάρος σε όλες τις επαρχίες και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ώστε να λειτουργεί το ίδιο όπως τα Γενικά Νοσοκομεία των άλλων επαρχιών».