Φιλοξενούμενος σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές (αντένα και άλφα) ήταν σήμερα ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης μετά την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύει, και στην οποία ήταν καλεσμένοι οι νέοι Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας.

Ο Λίνος Παπαγιάννης επανέλαβε ότι από τα στοιχεία που κατέθεσαν χθες οι δύο Υπουργοί προκύπτει ότι κατά το 2022 απελάθηκαν 7.682 παράνομοι μετανάστες αλλά την ίδια ώρα, κατά το ίδιο έτος, είχαμε 21.000 αιτητές πολιτικού ασύλου!…

Ο συναγωνιστής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Μεταναστευτικό πρόβλημα στον τόπο μας, με τις διαστάσεις που έχει πάρει, έχει επιφέρει δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού και επανέλαβε την ανάγκη στήριξης ειδικά των νέων που θέλουν να κάνουν παιδιά, απαριθμίζοντας πάγιες θέσεις του ΕΛΑΜ.

Από την χθεσινή ενημέρωση των Υπουργών, συμπλήρωσε ο Λίνος Παπαγιάννης, προκύπτει ότι το ενδιαφέρον για την πρόσληψη 300 ειδικών αστυνομικών κατά μήκος της πράσινης γραμμής είναι μειωμένο, ενώ την ίδια στιγμή θα προσληφθούν ακόμη 55 άτομα που θα εξετάζουν τις αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής αναφέρθηκε σε κυκλώματα δικηγόρων, άλλων συμπολιτών μας και οργανωμένων συνόλων που αισχροκερδούν “κάνοντας πλάτες” σε λαθρομετανάστες και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν ακόμη και «στημένες δίκες». Οι διακινητές είναι πολλοί, είπε, και η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Ο Λίνος Παπαγιάννης κατέληξε ότι αναμένουμε την υλοποίηση της εξαγγελίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας για δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης, που ήταν εισήγηση του ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια, και παρέπεμψε στην συνεδρία της Επιτροπής στις 25 Απριλίου όπου θα φιλοξενηθούν 5 Υπουργοί, σημειώνοντας ότι με το Μεταναστευτικό, συνδέονται και εμπλέκονται με άλλους τρόπους άλλα 3 Υπουργεία.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Λίνου Παπαγιάννη και στις δύο εκπομπές για το ίδιο θέμα (μεσημβρινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών Αντένα και Άλφα).