Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε τροπολογία στον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για δέσμευση των κονδυλίων για το Διεθνές Ράλι Κύπρου.

Σε τοποθέτηση του, ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, ξεκαθάρισε την πρόθεση του Κινήματός μας, ότι η συγκεκριμένη δέσμευση στοχεύει τα κονδύλια που δαπανώνται  για την υπερειδική διαδρομή Λευκωσίας, η οποία διέρχεται και από την κατεχόμενη πλευρά της πόλης.

Όπως ανέφερε, «δεν διαφωνούμε με την διεξαγωγή του Ράλι, ούτε με την πραγματοποίηση διαδρομής στο κέντρο της πόλης, αλλά εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την διέλευση του Ράλι στις κατεχόμενες περιοχές, μέσω της οποίας στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, υποβαθμίζοντας το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου, σε δικοινοτική διαφορά.

Επί τη ευκαιρία, υπενθύμισε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζήτησε πολλές φορές να εξεταστεί ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής η διέλευση του Ράλι στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα το αρνούνται σύσσωμα τα μέλη των επιτροπών, επιτρέποντας με την ανοχή τους να πραγματοποιείται μια παρανομία.