«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα νοικοκυριά, για χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι και μη βιώσιμη», δήλωσε μεταξύ άλλων στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ο βουλευτής μας Λίνος Παπαγιάννης, σχολιάζοντας την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής.

«Πολίτες είναι αντιμέτωποι κάθε μήνα με τον κίνδυνο να τους αποκόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν έχουν επίσης την δυνατότητα να αγοράζουν τα βασικά αγαθά και τα αγαθά πρώτης ανάγκης», συμπλήρωσε.

«Είναι εύκολο να τα αποδίδουμε όλα σε άλλους, εξωγενείς παράγοντες. Η Κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις φορολογίες και να βρει τρόπους τερματισμού της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά».

Ο βουλευτής της Παράταξης μας ανέφερε επίσης πως: «οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι ενώ το κόστος ζωής έχει ανέβει πολύ. Σε πολλούς μάλιστα οι μισθοί έχουν μειωθεί. Οι εργαζόμενοι στον χώρο εστίασης είναι τώρα τα μεγάλα θύματα, λόγω των πρόσφατων μέτρων, και ο ένας μετά τον άλλον κλείνουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι και να επηρεάζονται χιλιάδες οικογένειες. Σε αυτό την ευθύνη έχει η Κυβέρνηση και η εκτελεστική εξουσία, η βουλή δεν έχει την εξουσία να λάβει μέτρα. Ας κόψουν τις λιμουζίνες, ένα καλό παράδειγμα, και να δοθούν τα χρήματα αυτά στα άτομα που εργάζονται στους χώρους εστίασης».

Ερωτηθείς και για το θέμα που προέκυψε με την αναβολή του αρχικού σχεδίου κατασκευής του αγωγού EastMed, ο Λίνος Παπαγιάννης υπογράμμισε πως: «το φυσικό αέριο είναι Εθνικό θέμα για τον τόπο μας και όχι οικονομικό. Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν λύσεις για τον EastMed, ως ΕΛΑΜ όμως επαναλαμβάνουμε πως ο αγωγός δεν πρέπει να περάσει μέσω Τουρκίας».