Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα, όπου ο Δώρος Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ έκανε άλλο ένα παραλήρημα, με αφορμή την μειοδοτική ενέργεια της ΚΙΣΑ να καταγγείλει στο ΕΔΑΔ την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ελέω της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της και δεν μπορεί να δεχτεί ούτε και ένα επιπλέον παράνομο μετανάστη. Δεκάδες περιοχές ανά το Παγκύπριο, όπως ανέφερε, έχουν γκετοποιηθεί με την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα ύψη και την κατάσταση να είναι ανυπόφορη για τους συμπατριώτες μας.

Ο κ. Παπαγιάννης αποσαφήνισε το γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες που καταφθάνουν στα ελεγχόμενα από την Κυπριακή Δημοκρατία εδάφη της δεν προέρχονται άμεσα από εμπόλεμη ζώνη για να θεωρούνται πρόσφυγες, αλλά καταφθάνουν ως επί το πλείστον από την Τουρκία (ή τα κατεχόμενα), στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου εξισλαμισμού της πατρίδας μας.

Ακολούθως, ο συναγωνιστής υπογράμμισε πως η παράταξή μας έχει αποστείλει αναλυτικά τις προτάσεις της στο Προεδρικό από τον περασμένο Μάρτιο για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ τόνισε πως στη βάση αποφάσεων του ΕΔΑΔ το 2020, μπορούμε να προβούμε σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών και αναστολή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Επιπρόσθετα ο Βουλευτής της Παράταξής μας επεσήμανε το γεγονός πως η Κύπρος κατέχει την αρνητική πρωτιά αιτητών πολιτικού ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού, με 4%, την ίδια στιγμή που το ανώτατο επιτρεπτό όριο της ΕΕ είναι το 1%.

Αφού τοποθετήθηκε με πολιτικά επιχειρήματα ο κ. Παπαγιάννης για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Δώρος Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ εξαπέλυσε οχετό ύβρεων κατά του ΕΛΑΜ, αποδεικνύοντας την διαχρονική εμπάθεια του ιδίου και της ΜΚΟ που εκπροσωπεί κατά του Κινήματός μας, που από την ίδρυσή του είναι η μοναδική φωνή στη Κύπρο που απαιτεί τη χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ αναγκάστηκε να ξανατοποθετηθεί επί του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι ο αυτός που παρουσιάζεται ως μεγαλύτερος «ανθρωπιστής» και «υπερασπιστής» των δήθεν κατατρεγμένων προσφύγων, έχει μια σύζυγο δικηγόρο που λαμβάνει τεράστια ποσά από το κράτος για το εν λόγω ζήτημα. Επίσης, τόνισε πως το ΕΛΑΜ έχει εκλεγεί στη Βουλή από τον λαό μέσα από εκλογές και δεν θα ανεχτεί ύβρεις από κανένα Δώρο Πολυκάρπου ο οποίος εξαπολύει ύβρεις δημοσίως με τις πολιτικές πλάτες του ΑΚΕΛ.