Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης στα πλαίσια της χθεσινοβραδινής δημοσκόπησης του ΑΝΤ1, κατέρριψε με τον πλέον πιο σαφή τρόπο τον μύθο όσων λένε ότι το ΕΛΑΜ αποτελεί ένα κόμμα διαμαρτυρίας, χωρίς άποψη και θέσεις.

Απαντώντας στις επικρίσεις του εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις αναφορές του για συνεργασίες, ο κ. Παπαγιάννης υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι το μόνο κόμμα που στους 19 μήνες κοινοβουλευτικής παρουσίας του Εθνικιστικού Κινήματος δεν έχει στηρίξει καμία από τις προτάσεις του ΕΛΑΜ, είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Παρουσιάζοντας απτά παραδείγματα, ο Βουλευτής Αμμοχώστου υπενθύμισε σε όλους πως πρώτο το ΕΛΑΜ είχε καταθέσει πρόταση για πλήρη κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να την απορρίπτει. Μόλις δύο βδομάδες αργότερα όμως, ο ΔΗΣΥ υιοθέτησε την πρόταση του ΕΛΑΜ, παρουσιάζοντάς την σήμερα ως επίτευγμα της διακυβέρνησής του.

Ακολούθως ο κ. Παπαγιάννης υπενθύμισε άλλη μια πρόταση του ΕΛΑΜ, που αφορά την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας, με τον ΔΗΣΥ και πάλι να την απορρίπτει.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Αμμοχώστου υπενθύμισε σε όλους πως όταν ο ΔΗΣΥ κατέθετε προτάσεις που ήταν προς όφελος των πολιτών, το ΕΛΑΜ τις στήριξε, καθώς σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ, «εμείς δεν έχουμε κομματικές αγκυλώσεις, ούτε βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρων των συμπατριωτών μας».

Όσο αφορά την Εθνική Φρουρά, ο κ. Παπαγιάννης υπενθύμισε στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που την επικαλούνται τακτικά ως μια επιτυχία τους, πως σύμφωνα με τους ίδιους τους Αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, το αξιόμαχό της βρίσκεται στο κατώτερο σημείο στην ιστορία της.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής του κινήματος υπενθύμισε την πρόταση νόμου του ΕΛΑΜ που ακόμη βρίσκεται στα συρτάρια του κοινοβουλίου και αφορά την σύνταξη στα 58 έτη, όσων εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επιπρόσθετα, ο συναγωνιστής Λίνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε το ΕΛΑΜ στο ΓεΣΥ, καθώς πολλές από τις προτάσεις που έχουν υιοθετηθεί, αποτελούν προτάσεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου τόνισε για πολλοστή φορά ότι το ΕΛΑΜ δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά σε μόλις 19 μήνες κοινοβουλευτικής παρουσίας έχει καταθέσει 182 προτάσεις, οι οποίες αποτελούν την προμετωπίδα του προεκλογικού μας προγράμματος, καθώς εμείς δεν ασπαζόμαστε την φιλοσοφία του «θα», αλλά όσα διακηρύττουμε τα έχουμε ήδη κάνει πράξεις μέσα στην Βουλή.

Καταλήγοντας, ο συναγωνιστής Λίνος Παπαγιάννης τόνισε ότι το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να δίνει αγώνα ενάντια στην διαφθορά, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα την τροπολογία του κινήματος για έλεγχο των κονδυλίων του ΤΕΠΑΚ, την οποία όλοι απέρριψαν, ενώ λίγους μήνες αργότερα βγήκε στην επιφάνεια το σκάνδαλο εκατομμυρίων στο ΤΕΠΑΚ.