Σήμερα, στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων τύχαμε ενημέρωσης από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων μας ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 ανήλθε στα 21 δις, σε σύγκριση με τα 18,4 δις στο τέλος του 2017.

Πολύ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που μας έχουν προσκομίσει σχετικά με τον ενδοκυβερνητικό δανεισμό, ο οποίος ανήλθε στα 8,2 δις το 2018, σε σύγκριση με 7,5 δις το 2017. Από το συνολικό ποσό, τα 8,1 δις αφορούν το ταμείο των κοινωνικών ασφαλίσεων. Θεωρώ πολύ τραγικό το γεγονός ότι την στιγμή που πολλοί συμπατριώτες μας λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 500 ευρώ, αντί να μειώνεται το χρέος προς τις κοινωνικές ασφαλίσεις, αυξάνεται και αντί να υπάρξει στήριξη προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι προαναφερόμενοι αριθμοί διαψεύδουν την ενημέρωση που τύχαμε πριν κάποιους μήνες στην αρμόδια επιτροπή από το Υπουργείο Εργασίας. Να υπενθυμίσω ότι υπήρξε και σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, πριν κάποιους μήνες, για αύξηση των εισφορών σε λίγα χρόνια. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν οι χειρισμοί και να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)