Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ όπου σχολίασε το θέμα που έχει προκύψει με τη 56η έδρα της Βουλής, αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις στις Θάλασσες και την Αμμόχωστο.

Όπως υπογράμμισε, οι έδρες ανήκουν στα κόμματα με τα οποία εκλέγονται οι βουλευτές, όμως, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και την συμπεριφορά της κ. Θεοχάρους, η οποία ξεγέλασε τους ψηφοφόρους της και είναι η υπαίτια για τη σημερινή κατάσταση.

Εν συνεχεία, όσο αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα από τη Κυπριακή Δημοκρατία, με άμεσα μέτρα όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Παράλληλα θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ούτως ώστε να υπάρξουν αυστηρές και ουσιαστικές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στην Τουρκία, όπως το εμπάργκο όπλων, την αποκοπή όλων των κονδυλίων προς τη Τουρκία και το Ψευδοκράτος, την οριστική διακοπή της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ  και την ενεργοποίηση του άρθρου  42 (7) της Συνθήκης της Λισαβόνας.