Μιλώντας κατά την σημερινή συζήτηση και ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής για αύξηση της χρονικής περιόδου της άδειας Μητρότητας (το Ε.ΛΑ.Μ ψήφισε υπέρ), ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης, ξεκαθάρισε πως η αύξηση του χρόνου της άδειας είναι ορθή μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Κύπρο.

“Είμαστε η δεύτερη από το τέλος χώρα σε γεννήσεις στην Ευρώπη”, τόνισε ο κ. Παπαγιάννης, καταθέτοντας την εισήγηση πως, για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα στην Κύπρο, πρέπει επιτέλους να δοθούν οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν.

Φορολογικές ελαφρύνσεις και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα βοηθούσαν, πρόσθεσε, τα μέγιστα προς αυτό τον σκοπό, για να μην είναι αποτρεπτικό το κοινωνικό σύστημα για τα ζευγάρια να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Καταλήγοντας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι με τους ρυθμούς που πάμε θα καταστούμε μειοψηφία στον ίδιο μας τον τόπο, υπενθυμίζοντας πως, προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί και η πλήρης αταξία και παρανομία με την κάθοδο χιλιάδων παράνομων μεταναστών στον τόπο μας.