Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «αφέθηκαν τα νοσοκομεία με ελλείψεις και προβλήματα επειδή η κύρια ενασχόληση είναι πλέον η πανδημία».

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια χρειάζονται άμεση ενίσχυση, όπως και οι λειτουργοί υγείας», συμπλήρωσε ο βουλευτής μας. Παρέπεμψε σε παράπονα πολιτών και ασθενών κυρίως πιο μεγάλης ηλικίας, των οποίων κινδυνεύει πια η ζωή τους γιατί δεν προσέρχονται στα νοσοκομεία και στους ιατρούς τους, και λόγω του CovScan, στο οποίο δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης.

«Να προστατευθεί το ΓΕΣΥ αλλά να καλύψουμε επιτέλους και τα κενά του», είπε ο Λίνος Παπαγιάννης, επικρίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι η κυβέρνηση διχάζει τον λαό μας, όταν για τους τουρκοκύπριους υπάρχει πολύ πιο εύκολη πρόσβαση, χωρίς μάλιστα παρουσίαση CovScan εκ μέρους τους, στα νοσοκομεία.

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως τα τμήματα που έκλεισαν στο νοσοκομείο Αμμοχώστου πρέπει επειγόντως να επαναλειτουργήσουν και πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.