Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα με θέμα την αναβολή σε προτάσεις που αφορούσαν τις εκποιήσεις και την ικανοποίηση αιτημάτων των δανειοληπτών, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι το ΕΛΑΜ διαφώνησε και ψήφισε εναντίον.

Τα προβλήματα των δανειοληπτών είναι πολύ σοβαρά, είπε, και καμία αναβολή ή καθυστέρηση δεν είναι δικαιολογημένη!

Είμαστε για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές, συμπλήρωσε ο Λίνος Παπαγιάννης. Είναι κοροϊδία τα όσα λέγονται και ακούγονται, εμείς ως ΕΛΑΜ δηλώσαμε χιλιάδες φορές ότι οι εκποιήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και οι τράπεζες κάνουν ό,τι θέλουν.

Γίνονται πολύ μικρά βήματα αλλά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται στην ολότητα τους και ουσιαστικά.

Έχουμε καταθέσει ως ΕΛΑΜ προτάσεις στην βουλή και στην κυβέρνηση για διαχωρισμό των «στρατηγικών κακοπληρωτών» από τους δανειολήπτες που είχαν ή έχουν σοβαρό και δικαιολογημένο πρόβλημα μη καταβολής των δόσεων τους, είπε, αλλά δυστυχώς το όλο θέμα οδηγήθηκε για μία ακόμη φορά στο κεφάλαιο των κομματικών συμφερόντων που προκύπτουν από συμφέροντα με τραπεζικά ιδρύματα ή άλλους πολιτικούς λόγους.

Το δικαίωμα να προσφύγει ο δανειολήπτης στην δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένο, κατέληξε. Η κυβέρνηση ετοίμασε ένα σχέδιο, ήρθε χθες στην βουλή αλλά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση (…) ανέβαλαν την ψήφιση του με προφάσεις… Αυτό είναι υποκρισία!

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του συναγωνιστή Λίνου Παπαγιάννη.