Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον περί ενοικιοστασίου τροποποιητικό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι η υπάρχουσα νομοθεσία έχει αρκετά κενά, καθώς επίσης πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πολλές φορές αδικούνται κατάφορα. Επίσης, όπως είπε, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι πολλοί ενοικιαστές εκμεταλλεύονται αυτό το νομοθετικό κενό.

Ο συναγωνιστής, όμως, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει κατάφορη αδικία για συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού, εφόσον περάσει η εν λόγω πρόταση νόμου, χωρίς όμως να μηδενίσει το γεγονός ότι έχουν υπάρξει αρκετές τροποποιήσεις που κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαγιάννης εξήγησε την τροπολογία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), η οποία όμως καταψηφίστηκε από ΟΛΑ τα κόμματα, που θα βελτιώσει τη γενική φιλοσοφία της πρότασης νόμου. Όπως εξήγησε ο συναγωνιστής, λόγω του ότι η κυβέρνηση σε πολλές περιπτώσεις καθυστερεί πέραν των 12 μηνών να καταβάλει τα επιδόματα ενοικίου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτείνει όπως εξαιρεθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επικαλούμενο μάλιστα τη διάταξη της ΑΗΚ, για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, πρόσφυγες κ.α.

Ο κ. Παπαγιάννης, απευθυνόμενος προς όλους τους Βουλευτές, που θέλουν να θεωρούνται κοινωνικά ευαίσθητοι, να ψηφίσουν την τροπολογία του ΕΛΑΜ, για να μην καταδικάσουν κάποιες ευπαθείς ομάδες των πολιτών.